Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Ulrika Brydling blir Eldrimners nya chef

Den 1 september börjar Ulrika Brydling som Eldrimners nya verksamhetschef. Ulrika har under många år haft en passion för mathantverk, suttit som juryordförande i SM i Mathantverk och är sedan många år tillbaka ambassadör för Eldrimner. Hon är utbildad kock och sommelier. Hennes specialområden är hållbarhetsfrågor knutna till mat och hon värnar om mångfalden när det kommer till smaker, råvaror och ursprung.
– Att få jobba med de här frågorna ur ett nytt perspektiv, som verksamhetschef på Eldrimner, känns som en dröm som går i uppfyllelse, säger Ulrika.
Mathantverk har länge varit viktigt i Ulrikas yrkesliv.
– Bönder och mathantverkare är mina idoler. De är dom som gör att jag har bra produkter att jobba med som kock.
Läs mer


Kurspriserna reduceras även i höst

Eldrimner kommer att fortsätta med reducerade priser på kurser och på starta eget-utbildningarna. Priset blir även hösten 2023 20 % lägre än ordinarie priser.
– Lågkonjunkturen fortsätter och många har en ansträngd ekonomi, vi ser också att söktrycket på våra kurser minskat något. Därför fortsätter vi med reducerade priser en termin till, säger Madeleine Larsen Ivansson, tf verksamhetschef på Eldrimner.
Läs mer


Gör som Therese, Margona och Sofia:
Gå Eldrimners Starta eget-utbildning

I höst ordnar Eldrimner både Starta eget hantverksbageri och Starta eget mathantverksföretag - charkuteri och mejeri. Passa på att gå utbildningen till reducerat pris eller tipsa någon som du tycker borde gå.

Läs mer om några av dem som tidigare gått utbildningen: 
Therese Walenius, Västerängens lantbruk
Margona Lundgren, Fågelbergets chark 
Sofia Wallström, Sibbarps Gårdsbageri


Anmäl dina produkter till SM senast 18 september

Svenska mästerskapen i Mathantverk 2023 kommer att avgöras i Borås den 17–19 oktober. 

Läs mer om SM i Mathantverk
Anmäl dina produkter till SM i Mathantverk


Välkommen till Særimner i Borås

Den 17–19 oktober 2023 anordnas Særimner som är Eldrimners idé- och kunskapsforum på Åhaga i Borås. Særimner sker parallellt med Öppna SM i Mathantverk. Dagarna är fyllda av seminarier och aktiviteter av mathantverkare för mathantverkare. 

Läs mer om programmet för Særimner
Anmäl dig här senast den 18 september


Höstens kursutbud hos Eldrimner

Eldrimners kursutbud uppdateras kontinuerligt och du hittar det via eldrimner.com/utbildning.Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här