Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Vi ses väl på Saerimner och SM?

Vi ser fram emot din anmälan till årets stora mathantverkshändelse när årets öppna SM i Mathantverk äger rum på Åhaga i Borås, Västra Götland den 17-19 oktober. Tävlingen är öppen för produkter inom sju branscher med 50 olika klasser.

Parallellt med SM arrangerar vi Saerimner som är Eldrimners idé- och kunskapsforum. Dagarna är fyllda av seminarier och aktiviteter av mathantverkare för mathantverkare.

Programmet är en blandning av seminarier och paneldiskussioner med experter och erfarna mathantverkare från alla branscher varvat med nätverkande och erfarenhetsutbyte med kollegor. 

Anmäl dig till Särimner och dina produkter till SM senast den 18 september.

 


Mathantverksdagar på Åhaga

I samband med att SM i Mathantverk och Särimner genomförs i oktober så ordnar våra samarbetspartners ett publikt program för allmänheten; Mathantverksdagar på Åhaga. Det blir två dagar med det svenska mathantverket i fokus där besökare får skapasmaka och handla. Under Mathantverksdagarna bjuds besökare på spännande scenprogram, prova-på-aktiviteter, mathantverksbokhandel med författarhörna och självklart ett Mattorg med mathantverksproducenter.

Vill du som mathantverkare ha en monterplats på mattorget?
Boka dig då in dig via googleformuläret. Eller skicka din intresseanmälan till Marcus Nyström på Lokalproducerat i Väst tel: 0705 15 58 20, marcus@lpiv.se .

När: 17–18 oktober
Var: Åhaga, Borås
Tider:
Tisdag kl 12:00–19:00 & Onsdag kl 12:00–18:30

Våra samarbetspartners:
Lokalproducerat i Väst, Turistrådet Västsverige, Sjuhäradsmat och Borås TME/Borås Convention Bureau.

 

Ta del av informativa webbinarier i höst

I höst ordnar Eldrimner fem webbinarier som inspiration för den som vill bli mathantverkare. Ett handlar specifikt om vad den som vill bli charkuterist bör tänka på och det andra vad Eldrimner är och gör, i ett annat tas grunderna för den som vill bli mathantverkare upp och i ett fjärde webbinarium får den som vill bli mathantverkare inom frukt- och bärförädling inspiration och tips.I det femte och sista berättar och visar Eldrimners branschansvariga Tobias Karlsson grunderna i hur gör man gör färskkorv.

Eldrimners medarbetare Anna Berglund är huvudansvarig för webbinarierna.

– Vi gör liknande presentationer till studiebesök och grupper som beställer information av oss. Nu gör vi de här webbinarierna för att ge alla som är intresserade en möjlighet att lyssna på våra presentationer och vi hoppas att det ska underlätta för de som vill komma igång som mathantverkare att få inspiration och bättre koll på hur det kan gå till, säger Anna Berglund.

Läs mer och anmäl dig

 


Höstens kursutbud hos Eldrimner

Eldrimners kursutbud uppdateras kontinuerligt och du hittar det via eldrimner.com/utbildning.Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här