Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Nytt år – nya kurser och utbildningar!

Semlor, surdegsbröd, kolsyrad hantverksdryck, frugårdsostens återkomst, snabbhackens möjligheter och fiske i Estland. Det finns stor variation på vårens kurser, studieresor och utbildningar hos oss. Vårens kurser hittar du på eldrimner.com/utbildning

Grönsakshallen i Sorunda har hört av sig till Eldrimner med ett erbjudande till alla mathantverkare om att köpa glasburkar till ett förmånligt pris. På grund av förändringar i produktsortimentet har de ett överskottslager glasburkar som rymmer 1 140 ml med snäpplock att sälja. Om du är intresserad mejla direkt till michaela.saax@gronsakshallen.se.Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här