Facebook    Instagram    KARTBOK    Youtube

Nu går det söka yrkeshögskoleutbildningen för mathantverkare

Från den 20 februari till den 19 maj går det ansöka till Eldrimners och Torstas ettåriga yrkeshögskoleutbildning i mathantverk för hantverksbagare, hantverkscharkuterister och hantverksmejerister. Den som går utbildningen väljer en av inriktningarna. Utbildningen startar i augusti och 20 personer antas. Utbildningen är kostnadsfri och ger rätt till studiemedel.

Nytt för den här omgången är att en stor del av den teoretiska utbildningen på distans. Precis som tidigare är det arbetsplatsförlagda lärandet, praktiken, som görs hos erfarna mathantverkare runt om i landet det många tidigare studenter lyfter som ett skäl att välja just den här utbildningen. 

Mer information och länk till ansökan hittas här: https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yrkeshogskole-utbildning_i_mathantverk.html

Har du frågor om utbildningen kan du vända dig till utbildningsledare Katrin Sahlin, 010-225 34 64, katrin.sahlin@eldrimner.com .

 


Hjälp oss gärna sprida information om yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk

Du som har ett mathantverksföretag får gärna ladda ner och sätta upp den här affischen
Affisch Eldrimners yh-utbildning (Pdf)

Vi blir väldigt glada om du sprider informationen om utbildningen, både genom att tipsa bekanta och kunder om den eller genom att dela våra inlägg i dina sociala medier.


Charkuteridag på Werna Visthus 14 mars

Du som är intresserad av hantverkscharkuteri är mycket välkommen till en branschdag för hantverkscharkuterister där föreläsningar varvas med studiebesök, diskussioner och nätverkande. Naturligtvis ingår provsmakning av charkprodukter.

Werna Visthus ligger i Östergötland, i Åtvidaberg, 20 km från Linköping. Här finns stort produktionskök där charkprodukter som lufttorkade, kallrökta, varmrökta produkter samt värmebehandlade produkter exempelvis pastej och rimmad pellestrami, vildsvinskarré tillverkas. Ägarna har även en restaurang i Linköping och studiebesöket kommer att ha fokus både på charkprodukterna och om hur de använder sitt produktionskök för restaurang och catering. 

Läs mer och anmäl dig senast den 1 mars: Charkuteridag på Werna Visthus


Platser kvar på vissa av vårens kurser

Hela utbildningsutbudet hittar du på eldrimner.com/utbildning.Eldrimner
Eldrimner bildades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005. Vi förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Eldrimner hjälper dig som är företagare genom kurser, rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att mathantverket ska blomstra. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.


Uppdrag och finansiering
Eldrimner har, via Länsstyrelsen i Jämtland, regeringens uppdrag att bedriva ett nationellt resurscentrum för mathantverk för att utveckla och bevara kunskap om mathantverk. Eldrimner finansieras av statliga medel och av EU:s landsbygdsprogram.

Mathantverk
Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.

                         


Avregistrera dig från nyhetsbrevet här