Uppmaning från Eldrimners ledning

Uppmaning från Eldrimners tf verksamhetschef:
Mathantverk är inte enbart gott!

Du som köpt ett långjäst surdegsbröd, rödskimrande hallonmarmelad, kryddig färskkorv, en friskt doftande getost eller en nyrökt böckling har säkert upplevt den rika arom och smak som följer av riktigt mathantverk. Det du kanske inte visste är att genom ditt val av mathantverk så har du också bidragit till en säkrare livsmedelsförsörjning, fler arbetstillfällen i hela landet och en bättre djurvälfärd. För att nämna några av de mervärden du får på köpet. Du bidrar helt enkelt till att göra Sverige lite bättre. Ditt val av mat gör dig till en vardagshjälte av stora mått och vi behöver fler hjältar för att få fortsätta njuta av de smak- och måltidsupplevelser som mathantverk ger.

Just nu har våra bagare, charkuterister, mejerister och förädlare av fisk, frukt, bär och grönsaker det extra svårt att klara sitt företagande. De, liksom du, känner av höga priser på el och drivmedel och gör sitt yttersta för att inte behöva höja priserna på sina produkter mer än nödvändigt. För de vill att du ska kunna fortsätta att välja deras varor. Att alla ska ha ynnesten att njuta av en varm nybakad croissant, känna sältan och djupet i en vällagrad ost eller låta smaklökarna jubla över en spritsig hantverkscider. En enkel men ack så viktig guldkant i vardagen. Och när om inte i svåra tider behöver vi den där guldkanten och att få ta hand om oss extra mycket. Samlas med nära och kära och dela en måltid eller bara unna dig själv den där koppen kaffe med dopp och pausa från omvärlden.

Vi önskar dig och alla andra vardagshjältar många fantastiska smakupplevelser framöver. Tack för att du väljer mathantverk!

Madeliene Larsen Ivansson
Tillförordnad verksamhetschef, Eldrimner – nationellt centrum för mathanverk

PS När du väljer mathantverk väljer du också bort onödiga tillsatser och på köpet får du lokala råvaror med ett tydligt ursprung, en levande landsbygd, biologisk mångfald och minskad klimatpåverkan. Värden som gör att ditt mathantverk smakar mer än bara gott. DS

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB