Från slakt till färdig produkt

Förra veckan bjöd på lärorika dagar när Sven Lindauer från Tyskland kom till Eldrimner och höll kurs i charkuterier av fjäderfä. Kursen innehöll allt från slakt till färdiga charkuteriprodukter.

Från slakt till färdig produkt

Förra veckan bjöd på lärorika dagar när Sven Lindauer från Tyskland kom till Eldrimner  och höll kurs i charkuterier av fjäderfä. Kursen innehöll allt från slakt till färdiga charkuteriprodukter.

Det är inte var dag som höns, tuppar och ankor avlivas och slaktas på Eldrimner. Men förra veckan var rätt vecka för det. Kursdeltagare från Klippan i söder till Valsjöbyn i norr hade samlats på Eldrimner för att gå en grundkurs med Sven Lindauer. Sven som har tysk mästarutbildning inom slakt, styckning och chark gick både teoretiskt och praktiskt igenom hela flödet och alla arbetsmoment från slakt till färdig produkt och som alltid poängterar han vikten av att ha en helhetssyn genom hela processen.

I Eldrimners charkuteri rådde full aktivitet och tillverkning av bland annat sylta på höns, pastej, paté, färskorv, varmrökt ankkorv, emulsionskorv, värmebehandlat kalkonbröst och hönsbröst.

 

Sven Lindauer kursledare på Eldrimners charkkurs om fjäderfä

Charkuterikurs med fjäderfä, slakt av höns.

Plockning

Charkuterier av fjäderfä
Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB