Karl Ludwig Schweisfurth till Saerimner

Det är med en stor ära vi hälsar Karl Ludwig Schweisfurth, den legendariska grundaren av Herrmannsdorfer Landwerkstätten i Tyskland, välkommen till Særimner 2015.

Karl Ludwig Schweisfurth, ekologisk pionjär, kommer till Særimner

Det är med en stor ära vi hälsar Karl Ludwig Schweisfurth, den legendariska grundaren av Herrmannsdorfer Landwerkstätten i Tyskland, välkommen till Særimner 2015.

Han brinner för riktiga livsmedel. Han är visionär. Han är legendarisk. Och han är med på Saerimner 2015. Karl Ludwig Schweisfurth, född 1930, är ett välkänt namn i Tyskland. Han är son till Karl Schweisfurth som startade Herta Foods 1902, Europas största slakt- och charkfabrik, men han har också gjort sig känd som grundaren av Herrmannsdorfer Landwerkstätten i Bayern, Tyskland och för att han är en stor pionjär inom ekologisk produktion.

Herrmannsdorfer Landwerkstätten ligger i Glonn i Bayern, inte långt från München, och är ett centrum för cirka 70 ekologiska odlare och producenter i regionen. Där finns slakteri, charkuteri, bageri, mejeri, bryggeri, grönsaksodlingar och butiker. Herrmannsdorfer har 11 köttbutiker i München och deras produkter säljs även av andra ekologiska butiker och 122 restauranger i staden. På gården arbetar 120 anställda, alla med gemensam inriktning och ett gemensamt mål.

Den 6–7 oktober kan du lyssna på Karl Ludwig Schweisfurth, både när han invigningstalar på Særimner och som föreläsare. Karl Ludwig kommer att dela med sig av berättelsen om hans utveckling och om mathantverksparadiset Herrmansdorfer Landwerkstätten.

Saerimner-programmet 2015  
Här kan du anmäla dig.

 

Sven-Erik Bucht

Karl Ludwig Schweisfurth är välkänd för sina tankar kring kopplingen mellan jordbruk, djurhållning, slakt och livsmedelskonsumtion. Foto: Schweisfurth

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB