Doktorsarbete om stressfri slakt blir bok

Katrin Schiffers avhandling ges ut som bok på engelska med titeln ”On-farm slaughter of outdoor cattle via gunshot method” av tyska Shaker-förlaget.

Doktorsarbete
om stressfri slakt blir bok

Katrin Schiffers avhandling ges ut som bok på engelska med titeln ”On-farm slaughter of outdoor cattle via gunshot method”.

Tidigare i år disputerade Katrin Schiffer på sin avhandling om gårdsslakt av nötkreatur med kulgevärsmetoden. Nu ska avhandlingen bli bok med hjälp av den tyska Schweisfurth-stiftelsen och Karl Ludwig Schweisfurth som står för 75 procent av tryckkostnaderna. Den norska organisationen Animalia bekostar resterande del eftersom veterinären Elisiv Tolo har engagerat sig för sponsring av utgivningen. Hon är en välkänd expert för djurskyddsfrågor vid slakt - även i Sverige.

Boken ges ut av det tyska förlaget Shaker.

I vårt Artikelarkiv kan du läsa sammanfattningen Gårdsslakt av nörkreatur med kulgevär.

Katrin Schiffer, branschansvarig för gårdsslakt och charkuteri på Eldrimner, är en av föreläsarna på Særimner. Du kan lyssna på henne 7 oktober kl. 8.30-10.00. Slakt på nya vägar - En föreläsning tillsammans med Hälsingestintan som kommer att prata om mobilt slakteri.

Det finns för övrigt extra många seminarier för alla charkare som kommer! Ta gärna en titt  i programmet.

 

 

 

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB