Crowdfunding och matkultur på Skedvi Bröd

Skedvi Bröd är ett knäckebröd som gräddas för hand i vedeldade ugnar. Produktionen sker i den före detta Vika Bröd-fabriken som lades ner och förstördes 2013 trots ett smärre folkuppror. Tack vare ett massivt engagemang, ett stort upprop på Facebook, samt många människors vilja att bidra med pengar och stöd via ett crowdfunding-projekt kunde det nygamla bageriet invigas.

Om crowdfunding och matkultur på Skedvi Bröd - Særimner 2015

Det finns flera typer av crowdfunding men en sak är gemensamt för  alla – engagemang. Entreprenörerna Malin Floridan och Anders Åkerberg samlade in pengar för att kunna ge knäckebrödet i Skedvi en ny chans.

Skedvi Bröd är ett knäckebröd som gräddas för hand i vedeldade ugnar. Produktionen sker i den före detta Vika Bröd-fabriken som lades ner och förstördes 2013 trots ett smärre folkuppror. Tack vare ett massivt engagemang, ett stort upprop på Facebook, samt många människors vilja att bidra med pengar och stöd via ett crowdfunding-projekt kunde det nygamla bageriet invigas i december 2014. I den gamla fabriken driver Malin Floridan och Anders Åkerberg även Dalakassen och Visthusboden, det senare är en liten saluhall i Stora Skedvi. De planerar för fler småskaliga matkulturverksamheter innanför väggarna.

Seminarium på Særimner, 6 oktober kl.15.30–17.00.

 

Crowdfunding är en metod att hitta finansiering till sina affärsidéer genom att vända sig till ett stort antal finansiärer.

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB