Löjromsresan

På Særimner, 8 oktober kl. 08.30-10.00 berättar Tryggve Bergman, mannen bakom ursprungsmärkningsprojektet, varför de ansökte om skyddad ursprungsbeteckning, hur fiskandet av siklöjan går till och hur rommen förädlas för att få fram den unika produkten.

Löjromsresan

Tryggve Bergman från Matproducenterna i Norr tar oss med på en spännande föreläsning om Kalixlöjrom. Tryggve tilldelades 2014 Gastronomiska Akademiens diplom för sitt hårda arbete med att få Kalixlöjromen ursprungsskyddad.

Særimner, 8 oktober kl. 08.30-10.00. Tryggve Bergman, mannen bakom ursprungsmärkningsprojektet, om varför de ansökte om skyddad ursprungsbeteckning, hur fiskandet av siklöjan går till och hur rommen förädlas för att få fram den unika produkten.

Kalixlöjromen är ursprungsmärkt av EU enligt principen att råvaran kommer ifrån ett specifikt geografiskt område där även produktionen sker, i det här fallet Norrbottens kustland med sitt bräckta vatten.

Tryggve berättar om vad ursprungsskyddet har betytt för produkten och regionen. Seminariet avslutas med provsmakning!

Varmt välkommen till Særimner på Frösö Park Hotel, 6–8 oktober. Missa inte Eldrimners stora idé- och kunskapsmässa om mathantverk med över 50 programpunkter. Den enda stora mötesplatsen för mathantverkare i Norden!

Anmäl dig till Særimner

 

 

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB