Succé för Eldrimners nya mathantverksdagar

Vilken rivstart vi fick på de nya mathantverksdagarna om mathantverk och offentlig gastronomi. Syftet med Eldrimners mathantverksdagar är att koppla ihop mathantverket och den offentliga måltiden så att det på sikt ska kunna serveras mera mathantverk på skolor, förskolor och inom äldreomsorgen.

Succé för Eldrimners
nya mathantverksdagar

Vilken rivstart vi fick på de nya mathantverksdagarna om mathantverk och offentlig gastronomi.

Inom den offentliga sektorn serveras dagligen runt tre miljoner måltider. Det är mycket mat, men det är inte så stor del av den maten som är mathantverk eller bygger på råvaror från den egna regionen.

Vi vänder oss därför i första hand till mathantverkare, kostchefer och kockar från offentliga måltider, kommun- och landstingspolitiker, kommunchefer, kommunalråd, skolchefer, hemkunskapslärare och upphandlare inom kommun och landsting. Syftet är att koppla ihop mathantverket och den offentliga måltiden så att det på  sikt ska kunna ser veras mera mathantverk på skolor, daghem och inom äldreomsorgen.

Startskottet för temat "Mathantverk möter offentlig gastronomi" och den nya turnén skedde på hemmaplan, på Eldrimner i Ås, 18 november, med 70 deltagare. SVT var också på plats och så här sammanfattades diskussionerna: SVT Jämtland "In med lokal mat i skolan"

Nästa mathantverksdag hölls i Kalmar län på Rugstorps lantgård den 25 november där det också blev mycket intressanta diskussioner och möten.

Med på de nya mathantverksdagarna är Johan Andersson som berättar om den plattform som håller på att utvecklas för offentliga måltider i Jämtlands län och om fördelar med att handla mathantverk och lokalt. Han ger bland annat tips och fakta på hur man kan underlätta upphandlingen och möjliggöra för mathantverksföretag att lämna anbud.

Johan Andersson arbetar på Torsta med utveckling av offentlig mat "Offentlig gastronomi i Jämtland/Härjedalen". 

Vi kan också tala om att Ida Lundström på Eldrimner kommer att vara föräldraledig och det blir Annigun Wedin som tar över rodret att arrangera alla mathantverksdagar.

Så här ser schemat ut för våren:

- Västernorrlands län, 18 februari, Lotsstugan

- Stockholms län, 25 februari, Skillebyholm

- Norrbottens län, 3 mars, Sörbyns turism och konferens

- Gotlands län, 10 mars, Stafva Gård

- Västerbottens län, 7 april, Åbrånets Limousin

- Värmlands län, 13 april, Lindås Lamm

- Örebro län, 14 april, Sikfors Herrgård

- Kronobergs län, 20 april, Linné Råshult Trädgårdscafé

- Blekinge län, 21 april Blekinge, Äggaboden

- Västra Götalands län, 28 april Gunneboslott

Välkommen! Vi ses!

Följ gärna det som händer på mathantverskdagarna på Facebook och Instagram. #mathantverksdag #eldrimnermathantverk

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB