Bread Matters

Eldrimner i ett samarbete med Rosendals Trädgård. Möt brödrevolutionärerna Andrew Whitley och Veronika Burke i ett samtal om bröd. De berättar om sitt arbete med bröd i Storbritannien.

Bread Matters

Eldrimner i ett samarbete med Rosendals Trädgård. Möt brödrevolutionärerna Andrew Whitley och Veronika Burke i ett samtal om bröd.

Plats:Rosendals Trädgård, torsdag 18 februari kl. 17.45 -19.45 ca.

Andrew Whitley och Veronica Burke berättar om sitt arbete med smakrikt och hälsosamt bröd i Storbritannien. De arbetar med mjöl och bröd i projektet Scotland The Bread, där de vill uppnå en hållbar livsmedelskedja från odlare till konsument; bönderna ska odla kvalitativt spannmål, små kvarnar ska mala mjölet och hantverksbagare ska baka smakrika och hälsosamma bröd.

Andrew är bagaren som förändrade britternas syn på bröd med sin uppmärksammade bok Bread Matters. Han öppnade ett av de första ekologiska bagerierna i Storbritannien redan 1976.

Veronica är kocken och socialarbetaren som nu jobbar med att bröd både ska vara nyttigt, hälsosamt och vara en del av ett jämlikt och jämställt samhälle.

Från kl.17.45 står kaffe och smörgås framdukat och bagarna visar den 16 ton tunga vedeldade stenugnen på Rosendals Trädgård.

Samtalet inleds kl. 18.15 och hålls på engelska.

Entré 150 kr inkl. kaffe/ te och smörgås.

Föranmälan via Rosendals Trädgård: http://www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=36052

Inbjudan som, pdf: Bread Matters

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB