Stort intresse för mathantverk

Eldrimner bjuder in till mathantverksdagar för att diskutera mötet mellan mathantverk och den offentliga gastronomin. Syftet är att det på längre sikt ska serveras mer mathantverk på skolor, förskolor och inom äldreomsorg.

Stort intresse för mathantverk
inom den offentliga sektorn

Eldrimner bjuder in till mathantverksdagar för att diskutera mötet mellan mathantverk och den offentliga gastronomin. Syftet är att det på längre sikt ska serveras mer mathantverk på skolor, förskolor och inom äldreomsorgen.

Vår turné för mathantverksdagar med temat Mathantverk möter offentlig gastronomi är i full gång och vi har hittills varit i Jämtland, Kalmar, Västernorrland och Stockholm. Vi besöker Gotland och Stafva gård nu den 10 mars och Västerbotten, 7 april. För att komma med på mathantverksdagen på Åbrånets Limousin i Västerbotten måste du anmäla dig innan 21 mars.

Eldrimners mathantverksdagar med Bodil Cornell och Johan Andersson vänder sig till mathantverkare, kostchefer och kockar från offentliga måltider, kommun- och landstingspolitiker, kommunchefer, kommunalråd, skolchefer, hemkunskapslärare, upphandlare inom kommun och landsting samt andra intresserade.

Erfarenheterna från redan genomförda mathantverksdagar är att det finns ett stort intresse för mathantverk inom den offentliga sektorn. Så ta tillfället i akt alla mathantverkare och kom till mathantverksdagarna för att diskutera hur mathantverk och den offentliga gastronomin kan mötas.

Upphandlingsprocessen upplevs ofta som ett hinder Går det att underlätta upphandlingen så att mathantverkare kan lägga ett anbud till bara ett visst skolkök eller ett kök för äldreomsorgen?

– Det är viktigt att den här dialogen får fortsätta att utvecklas till ett konkret samarbete, säger Bodil Cornell. Gemensamt måste vi hitta vägen framåt så att mathantverket kommer in.

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB