Eldrimner till MAT2016 i Växjö

Eldrimner till MAT2016 i Växjö. Välkommen till våra seminarier om mathantverk.

Eldrimner till MAT2016 i Växjö

Välkommen till våra seminarier på MAT2016.

Vi finns på plats och deltar i två seminarier där vi på fredagen kommer att prata om mathantverk och offentliga kök – hur når vi varandra. På lördag hälsas alla välkomna till ett seminarie där vi berättar mer om hur vi ser på mathantverk och hur du som konsument genom dina val kan göra skillnad och bidra till miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.

På den stora matmarknaden på MAT2016 finns även många mathantverksföretag representerade, flera av dem med certifierat mathantverk: Orranäs Gårdsmejeri, Stellas Ostkaka, Skogsbacken Ost, Gullaskruvs Delikatesser, Malva Gård. Larsviken och Fredrikssons Smakglädje.

Matmarknaden i Växjö är den största i landet när det gäller småskalig och närproducerad mat. Fler än 100 matproducenter och mathantverkare från framförallt Småland, men även från övriga landet, lockar en publik på cirka 50 000 besökare.

Fredag 16 september 14.00-15.00
Mathantverk och offentliga kök – hur når vi varandra

Eldrimner har under det senaste året anordnat mathantverksdagar runt om i landet med temat mathantverk möter offentlig gastronomi. Hittills har 12 län besökts, och träffar i resterande 9 län kommer att ske under hösten. Intresset och engagemanget har varit kraftfullt och Bodil Cornell och Johan Andersson delar här med sig av de erfarenheter och grepp som de tagit del av under turnén. Konkreta råd om kring upphandling varvas med inspirerande exempel från lyckade samarbeten och resultat.
 

Bodil Cornell är verksamhetsledare för Eldrimner, Nationellt resurscentrum för mathantverk. Johan Andersson är kock i grunden och har mångårig erfarenhet av offentlig mat. Han leder nu ett projekt kring utveckling av offentlig mat. Projektet drivs av Torsta grönt center i Jämtland och pågår 2015-2018.

 

Lördag 17 september 10.00-11.00
Varför Mathantverk?

Provsmaka mathantverk och hör mathantverkare berätta historien bakom sina produkter och sin företagsfilosofi. Bodil Cornell berättar visar vad mathantverk är och på vilket sätt du som konsument genom dina val kan göra skillnad och bidra till miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.
Bodil Cornell, verksamhetsledare för Eldrimner, Nationellt resurscentrum för mathantverk och mathantverkare

 

För mer information och anmälan MAT2016

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB