Eldrimner till Regionturismkonferensen

Bodil Cornell medverkar i den årliga Regionturismkonferensen, den här gången i Umeå, på Elite Hotel Mimer, 6–7 oktober. Som arrangörer står Region Västerbotten Turism tillsammans med Västerbottens destinationsbolag.

Eldrimner till Regionturism-konferensen i Västerbotten

Bodil Cornell medverkar i den årliga Regionturismkonferensen, den här gången i Umeå, på Elite Hotel Mimer, 6–7 oktober. Som arrangörer står Region Västerbotten Turism tillsammans med Västerbottens destinationsbolag.

– Naturligtvis är det roligt, men framförallt viktigt, att så många kommer till Umeå de här dagarna. Vi har alltid anledning att förstå både varandra och vår omvärld bättre – det är ett jobb som måste göras varje dag, och det här är ett utmärkt verktyg för bättre och effektivare samverkan, säger Annika Sandström regionturismchef i Västerbotten.

Konferensens två huvudteman är tillgänglighet och maten, det Västerbottniska köket och dess råvaror, som reseanledning.

Kulinarisk turism är en trend som växer sig allt starkare globalt och flera projekt drivs i länet för att vässa erbjudandet. Här kommer Västerbottens matambassadör Ella Nilsson att prata om ”Matens betydelse för resan – igår, idag och imorgon” och Bodil Cornell från Eldrimner behandla ”Mathantverk som reseanledning”.

Bodil kommer även att leda en diskussion på ämnet: ”Hur lyfter vi maten som reseanledning”. Därtill får deltagarna en rapport från verkligheten när Martin Bergman från M Bergmans Fisk i Vilhelmina och Helena Ågren från Glassbonden avslöjar ”En mathantverkares utmaningar och möjligheter kopplat till besöksnäringen”.

Ett inslag som tangerar delningsekonomin är ”Projekt Meet the Locals”. Här kommer konferensens deltagare att få lära sig om hur turisterna kan komma närmare ortsbefolkningen och få en djupare upplevelse av sitt besök. Detta i ett inspel från Anna Martinez, Turistrådet Västsverige.

Regionturismkonferensen avslutas med en guidad tur genom SM i Mathantverk, som pågår i Umeå det här dagarna.

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB