Välkommen till en inspirationsdag i Kronoberg

Välkommen till inspirationsdagen i Kronoberg. Ett unikt tillfälle att testa och utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare.

Välkommen till
inspirationsdagen i Kronoberg!

På inspirationsdagen på Ryssbygymnasiet den 22 november får du ett unikt tillfälle att testa och utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare.

Ta chansen, just nu finns det bara några lediga platser kvar för dig som är sugen på att ysta ost och göra din egen yoghurt, tillverka korv, baka baguetter eller koka  marmelad av trädgårdens bär. Boka din plats nu på inspirationsdagen.

På förmiddagen finns 4 lediga platser inom charkuteri, bara 1 ledig plats på mejeripasset. På eftermiddagen finns 2 lediga platser inom bageri och 3 lediga platser på bärförädling. Vilka blir de lyckliga?

 

Mathantverkare som kommer till Ryssbygymnasiet för att inspirera:

Annika Schrewelius från Hagelstad Gårdsmejeri Öland. Annika gör getost och är en erfaren gårdsmejerist som har vunnit flera priser på SM i Mathantverk genom åren.

Hans ”Dalakorv” Barksjö är den före detta gymnasierektorn som bestämde sig för att ta steget och göra hobbyn till sitt yrke. Idag tillverkar Hans korv från lokala köttproducenter i det egna chark- och cateringföretaget i Falun.

Karin Lorin i Maspelösa Boställe på Östgötaslätten driver ett café och vedugnsbageri tillsammans med sin man. I bageriet används mjöl från Östergötland och malt från Orga Kvarn.

Ann-Sofie Johansson i Kisa i södra Östergötland driver Ann-Sofie Johansson tillsammans med kollegan Sara Walfridsson företaget Hargodlarna. Ett företag som funnits i 30 år och kommit att specialisera sig på bärförädling.

Stella NilssonPilås Norregård nära Växjö tillverkar Stella ostkakor och i den lilla bakarstugan bakas det både bullar och matbröd.

Eldrimner hälsar alla mathantverksintresserade varmt välkommen till en härligt kreativ dag i Kronoberg.

Om du har frågor eller vill veta mer om instpirationsdagen kontakta gärna Aksel Ydren, 010- 225 34 33 aksel@eldrimner.com

 

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB