Extra kurser om livsmedelssäkerhet

I år, 2017, erbjuder Eldrimner kurser inom livsmedelssäkerhet, livsmedelskontroll och lagstiftning. Passa på och lär dig mer om vilka lagar och förordningar som berör mathantverkare. Varför det är så viktigt med egenkontroll och HACCP och vad finns det för faror och åtgärder som är viktiga att tänka på inom olika branscher?

Extra kurser om livsmedelssäkerhet

I år, 2017, erbjuder Eldrimner kurser inom livsmedelssäkerhet, livsmedelskontroll och lagstiftning. Kurser om livsmedelssäkerhet har de senaste åren varit förbehållna de som går Eldrimners grundutbildning i hantverksmässig livsmedelsförädling – nystartarna samt Yh-eleverna. Du får lära dig mer om vilka lagar och förordningar som berör mathantverkare. Varför är det viktigt med egenkontroll och HACCP samt exempel på faror och åtgärder som är viktiga att tänka på inom olika branscher.

Per Nilsson – livsmedelsinspektör som Eldrimner samarbetat med i tjugo år – ger en tvådagarsutbildning 3–4 maj, Livsmedelssäkerhet för mathantverkare och mjölkbönder. Kursen vänder sig till nya mathantverkare och till etablerade som vill fräscha upp sina kunskaper eller till  personal på mathantverksföretag.

Du får en orientering i livsmedelslagarna och kursen går lite djupare in på de delar som berör mathantverksföretag. Under kursen går vi igenom godkännande kontra registrering, vatten och dricksvatten, personlig hygien, ansvar, hantering av livsmedel, rengöring, provtagning, hälsofaror som till exempel skadliga mikroorganismer samt egenkontroll och HACCP.

Du kan delta på plats i Ås eller som webbinarium hemifrån.

Den 30 augusti ger vi två extra halvdagar, en fördjupning som vänder sig till de som jobbar med hantverksmässig chark respektive gårdsmejeri. Kurser som du kan delta på i Ås eller följa som webbinarium.

Livsmedelssäkerhet för mathantverk inom slakt

Livsmedelssäkerhet för mathantverk inom mejeri

 

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB