Tillåta nitrit i KRAV-märkta charkprodukter?

KRAV funderar på att ta bort regeln om nolltolerans av nitrit och nitrat i charkprodukter. Istället föreslås att KRAV-produkter ska följa EU-regelverket för ekologisk produktion som tillåter ungefär halva mängden av ämnena jämfört med regelverket för konventionella produkter. Läs remissförslaget och tyck till.

Tillåta nitrit i KRAV-märkta charkprodukter?

KRAV funderar på att ta bort regeln om nolltolerans av nitrit och nitrat i charkprodukter. Istället föreslås att KRAV-produkter ska följa EU-regelverket för ekologisk produktion, som tillåter ungefär halva mängden av ämnena jämfört med regelverket för konventionella produkter. Läs remissförslaget och tyck till.

Idag finns det få KRAV-märkta charkprodukter på marknaden. KRAV vill prova att ändra på det, möjligen genom att tillåta tillsatser i nivå med det som gäller för EU-ekologiska charkprodukter. Förslaget har nyligen gått ut på remiss och KRAV vill nu få in synpunkter från bland annat egna medlemmar, producenter, köttföretag, myndigheter och livsmedelsföretag.

Läs KRAVs remissförslag: Remissförslag nitrit
Läs KRAVs utredning ”Riskeras produktionen av KRAV-märkt gris av förbudet mot tillsatt nitrit?”

Ska reglerna ändras från 1 januari 2018 eller inte? Du har möjlighet att skicka in dina synpunkter till KRAV senast 3 maj. Mejla till regler@krav.se

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB