Gå nystartarutbildningen på Eldrimner

En fem veckor lång grundutbildning för dig som som vill starta företag och hantverksmässigt producera och sälja ost, charkuterier, bröd, fiskprodukter, marmelad, grönsaksinläggningar med mera. Läs om Måns Johansson som gick Nystartarna för två år sedan och bland annat jobbar med produktutveckling inom charkuteri.

Gå nystartarutbildningen på Eldrimner

Mathantverk för nystartare är en fem veckor lång grundutbildning för dig som som vill starta företag och hantverksmässigt producera och sälja ost, charkuterier, bröd, fiskprodukter, marmelad, grönsaksinläggningar med mera. Läs om Måns Johansson som gick Nystartarna för två år sedan och bland annat jobbar med produktutveckling inom charkuteri.

När Måns Johansson gick Nystartarna, Eldrimners grundutbildning i mathantverk, hade familjen redan ett företag med grisuppfödning och ett nybyggt slakteri på gården Långsjön i Örnsköldsviks kommun.

- Vi gör numera färskkorv, fläskkorv och julkorv. Jag har även experimenterat med lufttorkade korvar och lufttorkade hela bitar. Nystartarna har varit en bra grund att stå på. Jag har haft mycket hjälp av utbildningen när det gäller produktionen och att ta fram nya produkter, säger han.

Deras företag Gården i Långsjön har deltagit i tävlingen Matverk under 2016 där de vann först den regionala deltävlingen och sedan hela riksfinalen i början av 2017. Produkten kallar de Kockens hemlighet och är en styckningsdetalj från framdel av gris som inspirerats av den spanska benämningen på detaljen Secreto Iberico. Men hos Gården i Långsjön är den även saltad och rökt och det föll juryn i smaken. Grattis Måns, säger vi!

Vill du också lära dig mer om mathantverk?

I höst är det dags igen för en ny utbildningsomgång. Fem veckor, med start 11 september och slut 17 november. Utbildningsveckorna ges i block om 1–2 veckor i taget. I samband med anmälan väljer du vilken bransch du vill gå: Bageri, Gårdsslakt och charkuteri, Bär-, frukt- och grönsaksförädling, Mejeri eller Fiskförädling. www.eldrimner.com/nystartare.

Vi tar in 20 deltagare. Senast 10 juni vill vi ha din anmälan. Välkommen till Eldrimner.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB