Nystartarutbildningens anmälningstid är förlängd

Kursstart i september för dig som vill bli mathantverkare och starta eget. "Det är bara en sak jag ångrar när det gäller nystartarna, säger Kristina Forss som driver Lövnäsgården i Malgomaj, och det är att jag inte gick den tidigare."

Nystartarutbildningens anmälningstid är förlängd

Anmälan är öppen till 25 augusti. Kursstart i höst. Mathantverk för nystartare, Eldrimners grundutbildning i hantverksmässig livsmedelsförädling är en bra start för dig som vill bli mathantverkare.

– Det är bara en sak jag ångrar när det gäller nystartarna, säger Kristina Forss som driver Lövnäsgården i Malgomaj, och det är att jag inte gick den tidigare.

Företaget Lövnäsgården ligger väster om Vilhelmina och inriktningen är främst  grisuppfödning, styckning och förädling av griskött.

Kristina gick Mathantverk för nystartare, Eldrimners grundutbildning i hantverksmässig livsmedelsförädling hösten 2015.

– På nystartarna lärde vi oss mycket om lokaler och att bygga smart.

Efter nystartarna har Kristina arbetat en hel del med produktutveckling inom charkuteri och för ett halvår sedan invigdes en ny gårdsbutik.

– Jag gillar traditionsprodukter och husmanskost. Nu har jag börjat jobba mer med mathantverk som till exempel isterband och lufttorkade produkter. Tidigare hade jag mest köttlådor att erbjuda.

–  I gårdsbutiken träffar jag många kunder vilket ger mig trevliga och viktiga möten. Jag har även mycket kontakt med mina kompisar som jag lärde känna under nystartarutbildningen. Vi peppar och hjälper varandra både med produktutveckling och att utveckla företaget.

Kristina har även blivit inspirerad att gå flera kurser på Eldrimner, även inom andra branscher, exempelvis inom bärförädling.

– Jag tipsar alla jag möter att gå kurser på Eldrimner när de säger att de är intresserade av mathantverk!

Mathantverk för nystartare börjar 11 september 2017 och just nu finns det lediga platser.
Välkommen med din anmälan.

Kristina Forss
 
 
Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB