Nytt förslag om griskultingar har väckt diskussion

En diskussion om djurskydd och griskultingar har startat efter att Jordbruksverket den 25 augusti presenterade sitt förslag på nya regler för uppfödning av grisar.

Diskussionen efter Jordbruksverkets nya förslag om att griskultingar ska få tas från suggan tidigare än idag, fortsätter.

Vänsterpartiets riksdagsledamot Jens Holm har ställt en skriftlig fråga till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht om han anser att förslaget följer livsmedelsstrategin och Sveriges ambitioner när det gäller djurskydd.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht skriver i sitt svar att han inte anser att det nya förslaget strider mot svenska djurskyddskrav.

När Jordbruksverkets förslag presenterades i slutet av augusti kritiserades det på flera håll av forskare som anser att det inte bygger på vetenskapliga resultat och av djurskyddsorganisationer som bland annat menar att förslaget försämrar djurskyddet.

Författaren och debattören Martin Ragnar har gått så långt att han JO-anmält Jordbruksverket för lagbrott och tjänstefel på grund av förslaget. http://sockerslottet.se/

Den nya svenska livsmedelsstrategin diskuteras på ett av seminarierna på Særimner i Åre den 24 – 26 oktober där både makthavare och mathantverkare deltar.

Hela programmet för Særimner hittar du här: eldrimner.com/saerimner

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB