Hushållningssällskapet firade med mathantverk

Under mässan Åre Sustainability Summit firades att Hushållningssällskapet i Jämtland fyller 200 år. Middagen var en hyllning till mathantverket och de jämtländska råvarorna.

Åre Sustainability Summit är en årligt återkommande mötesplats för hållbarhetsfrågor som arrangeras av Hushållningssällskapet Jämtland. Under årets upplaga, 22 – 23 september, möttes deltagare från näringsliv, forskning, offentlig verksamhet och allmänhet för föreläsningar, diskussioner och nätverkande.

Middagen var en hyllning till mathantverket och en hyllning till de jämtländska råvarorna. Arrangörerna ville med middagen speciellt visa upp jämtländska råvaror och belysa ”relationsmat” och kopplingen mellan producent, förädlare, kock och gäster.

Kvällen började med att en rad mathantverkare bjöd på smaker från Jämtland. Varmrätten baserades till största delen på framdel från en mjölkko från Åre bondgård och grönsaker från Ås Trädgård. Som avslutning på middagen återkom mathantverket. Middagen komponerades av kocken Lena Flaten som är en av Eldrimners återkommande samarbetspartners.

- Det känns väldigt roligt att Eldrimner och Hushållningssällskapet över hela landet har ambitionen och viljan att samarbeta ytterligare och till exempel ordna kurser tillsammans, säger Eldrimners Christina Hedin.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB