SM i Mathantverk 2018 hålls i Skåne

Hålls i Malmö 17 - 18 oktober 2018

Vi är glada att nu kunna meddela att platsen för årets Öppna SM i Mathantverk blir Malmö. Tävlingen hålls 17-18 oktober i Malmö Slagthus.
- Flera regioner runt om i landet har anmält sitt intresse för att stå som värd för årets tävling och det är vi naturligtvis oerhört glada och stolta över, säger Aleksandra Ahlgren, tävlingsledare och förklarar att Eldrimner väljer plats för tävlingen baserat på flera olika faktorer.

- Den tyngst vägande är att tävlingen ska ha geografisk spridning genom att anordnas i olika delar av landet. Det ligger helt i linje med Eldrimners verksamhet som omfattar hela landet. Att alla landets mathantverkare någon gång ska ha tävlingen i sitt närområde för att enkelt kunna delta är viktigt.  Att valet föll på Skåne i år känns naturligt med tanke på det stora engagemang för mathantverk som finns i regionen och att tävlingen de senaste åren anordnats längre norrut, säger Aleksandra.

- Ett av tävlingens syften är att skapa uppmärksamhet kring mathantverket och tävlingsdeltagarna. Malmö erbjuder goda möjligheter till exponering av företagarna och branschen så väl lokalt som nationellt. Den centrala placeringen gör det möjligt att även visa upp mathantverket för allmänheten, förklarar Aleksandra.

Tävlingen är liksom tidigare öppen för mathantverkare från hela Norden. Med närheten till Köpenhamn hoppas vi på att få välkomna ännu fler danska mathantverkare i årets tävling. Anmälan till tävlingen öppnar i början av sommaren. Information kommer att publiceras löpande på eldrimner.com.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB