Ny chans att gå Yh-utbildning i mathantverk

Sista ansökningsdag 15 april.

Nu öppnar ansökan till nästa upplaga av Yrkeshögskoleutbildningen inom mathantverk, som ordnas av Eldrimner och Torsta. Ytterligare 28 studerande från hela landet får nu möjligheten att utbilda sig till bagare, mejerister, charkuterister och förädlare inom bär, frukt och grönsaker.

- Vi har genomfört Yh-utbildningen i tre års tid och utbildat sammanlagt 67 personer. Av de som tidigare gått utbildningen arbetar en majoritet inom mathantverk och det känns fantastiskt roligt att välkomna ännu en klass, säger Liv Ekerwald som är Eldrimners utbildningsledare.

Utbildningen Mathantverk; bagare, bär-, frukt- och grönsaksförädlare, charkuterist, mejerist är en ettårig grundutbildning med valbara inriktningar. Den som går utbildningen fördjupar sig branschvis.

Sista ansökningsdag till Yh-utbildningen är den 15 april, och utbildningen startar sedan den 27 augusti. Till årets utbildningsomgång tas 28 studerande in från hela landet. Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Efter utbildningen kan man starta eget eller arbeta på mathantverksföretag. Torsta AB är huvudman och Eldrimner - Nationellt resurscentrum för mathantverk genomför utbildningen som innehåller både teori och praktik.

- Mathantverket i Sverige är inne i en fortsatt mycket expansiv fas och mathantverksprodukter är starkt efterfrågade. Allt fler företag startar inom branschen och många efterfrågar kunnig och utbildad personal. Vi ser att kompetensen inom mathantverk höjs tack vare en längre komplett utbildning, säger Liv Ekerwald.

Här söker du till utbildningen: http://torsta.se/utbildning/uppdragsutbildning/yh-mathantverk/

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB