Eldrimner erbjöd prova-på-dagar i Ås

Deltagarna ystade ost, tillverkade korv, bakade surdegsbröd, gravade och la in fisk samt gjorde nektar och sorbet.

Den 20 - 22 mars dök ett 40-tal matintresserde deltagare in mathantverkets värld för att bland annat baka surdegsbröd, göra sorbet eller färskost i Eldrimners lokaler i Ås.

Det fanns möjlighet att ysta ost, tillverka korv, baka surdegsbröd, grava och lägga in fisk samt göra nektar och sorbet med Eldrimners branschansvariga som inspiratörer.

Eldrimners verksamhetschef Bodil Cornell berättade också om Eldrimner och Erika Enckell från Funäsdalen berättade om sin resa från att ha gått en ystningskurs i Eldrimners regi, till att sedan söka och gå Eldrimners och Torstas yrkeshögskoleutbildning i mathantverk till att i dag driva ett eget mejeri i Härjedalen, Särvsjö Fjällmejeri.

- Det är underbart att känna all energi som finns i lokalerna de här dagarna, när matintresserade möts och får prova på mathantverk, säger Christina Hedin på Eldrimner, som ansvarar för provapå-dagarna.

Nytt för i år var deltagare från Innanförskapsakademin, som är en tillväxtsatsning, som vänder sig till ungdomar och nyanlända, med målet att förebygga utanförskap och främja effektiv kompetensförsörjning inom det lokala näringslivet.
- Jag är väldigt glad och stolt över att vi fick till det här samarbetet, och flera av deltagarna från Innanförskapsakademin var intresserade av andra kurser i Eldrimners regi, säger Christina Hedin.

Tre av deltagarna kom från Norge och deltog via ett Erasmus-utbyge som Eldrimner är med i. De bloggade om sin upplevelse här: http://trekokkerisverige.blogg.no/

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB