Nystartat mejeri delade guldet med sig själv

Mejeriet startade på försommaren och vann två guld i dagens tävling.

Det nystartade Team Mejeri AB/Frägsta mejeri i Hudiksvall, delade guldet med sig själva i klassen Övrig ost med sin Mozzarella Fior di Latte och sin Ricotta. Mejeriet är ett mikromejeri i Hudiksvall som startade så sent som på försommaren 2018. Familjen Rugolo har drivit Frägsta Hälsingegård sedan 2011 som B&B och konferensgård. Ostar och särskilt mozzarella har alltid funnits på deras meny och sedan några månader tillverkar de alltså mozzarella i Hälsingland på svensk mjölk från lokala bondgårdar i det egna mejeriet och nu har de även belönats med inte bara ett utan två guld i SM i Mathantverk.

Frägsta mejeri har alltså sitt säte i Gävleborg, men aktiebolaget Team Mejeri AB har sitt säte i Västernorrland, därför räknas detta mejeri in i Västernorrlands guldskörd.

Den största ostklassen var i år stekostklassen med 18 tävlande bidrag.
- Folk verkar ju vara galna i stekost, säger Sofia Ågren som arbetar som branschansvarig för mejeri på Eldrimner och som också anser att hantverksstekostar generellt är saftiga och smakliga. Stekostklassen vanns osten Löpeld tillverkad av Svedjan Ost i Västerbotten; ett företag som fått många ostpriser genom åren och även levererat ost till Nobelfesten.

Medaljörerna i SM i Mathantverk 2018 (PDF)

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB