Ny kull nystartare lämnar Eldrimner

Till hösten startar en ny upplaga av utbildningen.

Idag lämnar en ny grupp mathantverkare som gått vår intensivkurs Mathantverk för nystartare under fem veckor utspridda under hösten Eldrimner och Ås.

I gruppen finns både bagare, bär-, frukt- och grönsaksförädlare, mejerister och charkuterister. I år fanns även en fiskförädlare med i gruppen. Robin Kammerland från Sandslån vid mynningen av Ångermanälven. Hans planer är att starta ett mathantverksföretag inriktat på fiskförädling av lokalt fångad fisk, både från älven och från Östersjön.

Mejeristen i gruppen är Kajsa Söderbäck från Rimbo. Hon har planer på att bygga upp en getgård med mejeri och osttillverkning.

Philip Larsson från Söderhamn, Mia Johansson från Sala och Josefin Levinsson från Huskvarna har alla fördjupat sig inom bär-, frukt- och grönsaksförädling. Philip arbetar bland annat med Bygdens saluhall i Söderhamn, som fungerar ungefär som en reko-ring. Mia planerar för en gårdsbutik där hon vil sälja bär, frukt och grönsaker, men även utveckla chokladpralintillverkning. Josefin driver Flättinge gårdscafé tillsammans med sina systrar och vill nu utveckla sortimentet med drycker och förädlade bär.

Bagarna i gruppen är Katarina Wahlgren från Väddö, Elisabeth Eriksson från Ljungsarp och Ann-Katrin Kvarnström från Hede. Katarina planerar att utöka sin gårdsbutik med café och bageri. Hennes specialintresse är gamla spannmålssorter och hon planerar att inleda samarbeten med bygdens spanmålsbönder. Elisabeth driver redan B&B men vill utveckla det med bland annat ett bageri. Även Ann-Katrin bor på en gård och äger en produktionsvagn för förädling. Hon vill också utveckla bageridelen.

Under de fem veckorna på Eldrimner har gruppen dels förkovrat sig inom sin bransch, men de har också fått utbildning i livsmedelssäkerhet, ekonomi och marknadsföring.

Hösten 2019 finns en ny chans att gå intensivutbildningen. Är du nyfiken på att själv gå den? Eller vet du någon som borde? Kontakta Anna Berglund på Eldrimner, anna@eldrimner.com eller 010-225 33 07, så får du mer information.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB