SM i Mathantverk till Gävleborg 2019

Særimner och Öppna Svenska mästerskapen i Mathantverk 2019 anordnas på Högbo Bruk den 15-17 oktober.

Årets Öppna SM i Mathantverk anordnas i samband med Eldrimners idé- och kunskapsdagar, Særimner. Særimner, som tidigare anordnats i Jämtland, får i och med Högbo Bruk och Högbo Brukshotell en plats som andas mathantverk och tydligt speglar arrangemangets värderingar.
- Förutom att platsen och lokalerna passar arrangemanget väl så är det Högbo Bruks och det regionala projektet MatVärdens stora engagemang kring mathantverk som gör det till en perfekt plats för tävlingen. Under evenemanget kommer mathantverkare från hela landet kunna nätverka, få ny kunskap och inspireras i en miljö som genomsyras av passion för mathantverk, säger Christina Hedin, projektledare för Særimner.
- MatVärden har tillsammans med Länsstyrelsen i Gävleborgs län under flera år uttryckt en önskan om att tävlingen ska förläggas till Högbo Bruk och arbetat för detta. Att tävlingen nu äntligen kommer till Gävleborgs län är fantastiskt! Det bidrar till att lyfta och utveckla såväl våra lokala mathantverkare som de i vårt grannlän Dalarna. Vi ser även fram emot att få visa upp Högbo Bruk för mathantverkare och entusiaster från hela Norden, säger Linda Elverstig, MatVärden.

Særimner och SM i mathantverk organiseras av Eldrimner, detta år med stöd av Länsstyrelsen i Gävleborgs län, Högbo Bruk, Sandvikens kommun och MatVärden. Seminarierna och tävlingen är öppna för mathantverksföretag från hela Norden. I förra årets tävling deltog 500 bidrag. Bidragen tävlade då i 50 olika klasser indelade i kategorierna mejeri, bageri, charkuteri, jästa drycker, fiskförädling samt bär-, frukt- och grönsaksförädling.

Resultatlista från SM 2018 finns här: https://www.eldrimner.com/evenemang/47285.resultat_i_sm_i_mathantverk_2018.html

Anmälan till tävlingen öppnar i början av sommaren. Information och programpunkter kommer att publiceras löpande på eldrimner.com under våren. Programmet i sin helhet publiceras på eldrimner.com i maj.

Gör din intresseanmälan till Særimner redan nu! Mejla sara@eldrimner.com

 

För mer information kontakta:

Christina Hedin, projektledare Særimner, 010-225 32 64, christina@eldrimner.com
Aleksandra Ahlgren, tävlingsledare SM i Mathantverk, 010-225 33 57, aleksandra@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB