Eldrimner uppdaterar nystartsutbildningen

Efter önskemål från tänkbara deltagare blir delar av utbildningen på distans.

Eldrimners utbildning, som tidigare hette Mathantverk för nystartare har utvecklats under 20 år och ges från och med i höst delvis på distans. Den praktiska delen av utbildningen har utökats något och utbildningen heter nu Starta eget mathantverksföretag. Höstens upplaga startar den 2 september.

- Vi har fått signaler om det finns ett önskemål om en mer flexibel utbildning, eftersom  kursdeltagarna inte vill vara hemifrån så länge. Den här utbildningen har funnits i tjugo år och har gott rykte. Vi har gjort förändringar vid flera tillfällen och nu kände vi att det var dags för den här modifieringen, säger Anna Berglund, som är ansvarig för utbildningen på Eldrimner.

Fortfarande väljer deltagarna en av Eldrimners branscher charkuteri, mejeri, bageri eller bär-, frukt- och grönsaksförädling. Den största förändringen blir att deltagarna inte behöver resa till Jämtland för att få undervisningen inom företagande som utgör halva utbildningen. 
- Man kan följa föreläsningar, filmer, och läsa material på datorn på tid och plats som man väljer själv. Föreläsningarna har i stora drag samma innehåll som tidigare men blir komprimerade och kompletterade med exempel från mathantverksföretag i korta filmer. Den andra nyheten är att vi ska testa att ha regionala noder, platser där man kan träffas och nätverka regionalt. Man är inte tvungen att delta i en nod, men vi erbjuder det som en möjlighet, förklarar Anna.

På det här sättet hoppas Eldrimner underlätta för blivande mathantverkare att utbilda sig. 
- Vi vill göra Eldrimners skräddarsydda utbildning mer tillgänglig för efter den är det lättare att starta mathantverksföretag. Hela Eldrimners verksamhet strävar mot att stärka mathantverkarna och den här utbildningen är ett viktigt led, poängterar Anna.
En viktig målgrupp som hon nu hoppas söker utbildningen är lantbrukare som vill förädla kött eller mjölk.
- Nu ser vi fram emot många nya utbildade mathantverkare, säger Anna.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta Anna på anna@eldrimner.com eller  010-225 33 07

Anmäler dig gör du senast den 14 juni via www.eldrimner.com/utbildning

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB