Mathantverksturnén har nått sydligaste Sverige

Stärkt regional identitet och ökade inkomster när mathantverkare och besöksnäring samarbetar. Det är dagens tema.

Mathantverksdagsturnén var på onsdagen i ett regnigt och ruskigt Skåne, närmare bestämt på Hallongården utanför Trelleborg.

Stärkt regional identitet och ökade inkomster när mathantverkare och besöksnäring samarbetar. Det är dagens tema. Anna Biärsjö berättar om Hallongårdens resa från odlingsföretag till besöksmål med turism året runt. Visit Sweden, Tourism i Skåne är på plats och berättar om sitt arbete med att utveckla besöksnäringen i regionen. Mathantverkarna Maria Tuvesson-Lindgren, Soldattorpets Mejeri och Cherztin S Persåkre, Österlenkryddor inspirerar med sina berättelser om hur de skapat attraktiva besöksmål. Vi ser fram emot en intensiv dag med givande diskussioner, massor av inspiration och erfarenhetsutbyte.    

På torsdagen är turnén med mathanterksdagar i Blekinge. Därifrån planerar P4 Blekinge att sända mellan ca 9.00 och 9.30, vilket går att höra via deras sida på webben. 

Hos Askunga dovvilt träffas länets mathantverkare och representanter från besöksnäringen idag för att utbyta erfarenheter och diskutera vägar för att ta mathantverksturismen i Blekinge län till nya höjder. Tre mathantverkare delar med sig av sina erfarenheter av att skapa besöksmål kring sina mathantverksföretag. Vi får träffa Per Brunberg från Björketorps gård, Jill Widebrant från Askunga Dovvilt och Anna-Lena Fransson från Äggaboden. Besöksnäringens perspektiv kommer Johan Holmgren från Region Blekinge och Håkan Andersson från Visit Blekinge att dela med sig av. Vi ser fram emot en spännande dag där relevanta diskussioner, sprudlande energi och en stor mängd samlad erfarenhet leder till nya samarbeten och affärsmöjligheter. 

Anmälan är nu öppen för resterande dagar på mathantverksturnén om turism:
3 april, Ingebo hagar, Kalmar län
4 april, Sussies café, Kronobergs län
9 maj, Järvsö gårdsbageri, Gävleborgs län
10 maj, Gårdsbutiken Nordingrå, Västernorrlands län
10 september, Almnäs bruk, Västra Götaland
11 september Vänneberga gård, Östergötlands län
25 september, Elfviks gård, Stockholms län 
26 september, Brunnsta Gård, Uppsala län

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB