Yh-utbildningen gav Janina jobb

Janina Goch gick yrkeshögskoleutbildningen med inriktning bagare. Hon jobbar nu hos Eldrimners återkommande lärare och ambassadör Sébastien Boudet i hans bageri i Söderhallarna i Stockholm.

I slutet av augusti börjar Eldrimners femte kull blivande mathantverkare som ska gå den ettåriga yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk. De sammanställningar som Eldrimner gjort visar att en stor andel av de som gått utbildningen i mathantverk nu arbetar i branschen och många erbjuds jobb redan under utbildningen. En av dom är Janina Goch som gick första upplagan av Eldrimners yrkeshögskoleutbildning.

Janina Goch gick yrkeshögskoleutbildningen med inriktning bagare. Hon jobbar nu hos Eldrimners återkommande lärare och ambassadör Sébastien Boudet i hans bageri i Söderhallarna i Stockholm.
- Att gå yrkesutbildningen i mathantverk är mitt livs bästa beslut. Det var så bra med nätverket, gemenskapen i klassen, lärarna, den stora kunskapen som finns på Eldrimner och praktikplatserna, säger Janina.
Hälften av utbildningen består av praktik och Janina fick jobb på en av sina praktikplatser. Green Rabbit i Vasastan i Stockholm. Nu några år senare jobbar hon hos sin tidigare lärare.
- Nätverket jag fick under utbildningen har varit det som gjort att jag tagit mig fram. Det blir liksom en släkt, förklarar hon.
En annan av de fyra heltidsanställda bagarna hos Sébastien på Söder är Vasiliki Lountzi, hon har också gått Eldrimners yrkeshögskoleutbildning med inriktning bagare. Under våren har Erik Arnemo som går årets upplaga av utbildningen varit på praktik och en av kunderna som kommit och fikat under morgonen är en av Vasilikis tidigare studiekamrater från yrkeshögskoleutbildningen på Eldrimner.

Teoridelen av yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk ges i Eldrimners lokaler i Ås. Innan hon började utbildningen hade hon aldrig varit i Jämtland.
- Att komma till Jämtland kändes som att komma hem för första gången för mig, säger hon med något längtansfullt i blicken.
Hon beskriver också gemenskapen på Eldrimner som viktig för henne.
- Att komma till Eldrimner var för mig att komma till en plats med samma värderingar kring mat och bröd som jag har. Tillsammans kanske vi faktiskt kan förbättra samhället, i alla fall lite, säger hon.

Skulle du vilja ansöka till höstens upplaga av yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk som ges av Eldrimner och Torsta gör du det via ansökningsformuläret som nu når här: https://www.eldrimner.com/utbildning/32498.yh-utbildning_i_mathantverk.html

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB