Öströö fårfarm är Årets Fårföretagare

Eldrimners rådgivare och certifierade mathantverkare fick fin utmärkelse.

Svenska Fåravelsförbundet har utsett Öströö Fårfarm till Årets Fårföretagare 2019. Fåravelsförbundet anser att Jeanette och Christian Karlsson har visat på drivkraft och mod då de helhjärtat satsar på sin verksamhet. 

Öströö Fårfarm ligger i Åkulla bokskogar i Tvååker i Halland. De har 550 Gotlandstackor, eget slakteri och förädling. De har även gårdsbutik med både delikatesser och skinnhantverk och ett kafé med ekologisk prägel vackert belägen med bokskogen och beteshagarna in på knuten. Den populära lammsafarin körs vår och sommar.

Öströö valdes i hård konkurrens med tio andra fårföretag från hela landet.

Juryns motivering: 
Jeanette och Kristian Carlsson har skapat och driver Öströö Fårfarm. Företaget Öströö Fårfarm bedriver verksamhet runt gårdens får och lamm, vilket är företagets huvudnäring. Öströö Fårfarm är ett företag av rang som har varit aktivt sedan 1987 år. Företagets omsättning har ökat år från år och genererat vinst.
Jeanette och Kristian har visat på drivkraft och mod då de helhjärtat satsat på sin verksamhet, företaget har idag även ett tiotal anställda inom företaget. Öströö Fårfarm har gjort medvetna satsningar där alla möjligheter med konsumentperspektivet i fokus har tagits tillvara.
Konceptet som Öströö Fårfarm arbetar med är i stora delar applicerbart för många andra fårföretag, och kan ses som förebild för lönsamt fårföretagande. Fårsverige kan vara stolta över entreprenörer som Jeanette och Christian Karlsson på Öströö Fårfarm.

Årets Fårföretagare är Svenska Fåravelsförbundets hederpris som årligen delas ut till ett fårföretag som gått före och visat vägar att lyckas, i stort eller smått. Landets ras- och lokalföreningar nominerar, Fåravelsförbundets styrelse utser vinnaren.

Läs mer på Svenska Fåravelsförbundets webbsida: www.faravelsforbundet.se.

I Tidningen Mathantverk nr 2 2018 hittar du ett reportage om Öströö Fårfarm. Det kan du ladda ner som PDF här.

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB