Rekordstort intresse för årets SM

Særimner och SM i Mathantverk hålls 15 - 17 oktober på Högbo Bruk

Seminarieprogrammet är gediget och bland deltagarna finns mathantverkare från hela landet, politiker, tjänstemän, kockar och journalister. Det erbjuds också seminarier om hur gamla sädesslag påverkas av klimatförändringar, du kan få följa med på en resa i honungens smakrike och det blir diskussion om den senaste tidens debatt om köttkonsumtion. Det blir också diskussioner kring hur fiskförädlingen kan se ut i framtiden och dessutom finns det chans att höra det senaste kring den obehandlade dryckesmjölken.  Hela programmet finns att ta del av via eldrimner.com.
– Det ska bli både inspirerande och roligt att träffa alla mathantverkare. Jag hoppas att de här dagarna kommer innehålla både värdefulla möten och nyttig kunskapspåfyllning, säger Christina Hedin på Eldrimner, som är projektledare för Særimner.
Under dagarna på Högbo Bruk utses också vinnarna i årets SM i Mathantverk. Intresset för tävlingen har varit rekordstort och det har kommit in fler anmälningar än någonsin tidigare.
– Det är oerhört glädjande och visar på mathantverkets starka utveckling. Vi ser även i år ett stort antal anmälda företag från regionen där årets tävling hålls vilket alltid är glädjande, säger tävlingsledaren Aleksandra Ahlgren.
SM i Mathantverk har anordnats av Eldrimner sedan 1996 och tävlingsprodukterna bedöms även i år av en jury bestående av både experter och lekmän från olika delar av landet och från olika yrkesgrupper.
– De mathantverkare som har varit med tidigare brukar poängtera att tävlingen är ett enastående tillfälle att få återkoppling på sina produkter, både av experter och av lekmän, säger Aleksandra Ahlgren.

Du kan fortfarande anmäla dig till Særimner här via eldrimner.com.

 

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB