Chef till Eldrimner

Eldrimner söker ny chef

Chef till Eldrimner

Länsstyrelsens cirka 270 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt att verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet.

Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Eldrimner är en av Länsstyrelsens sju enheter och är sedan 2005 Sveriges nationella resurscentrum för mathantverk och småskalig livsmedelsproduktion. Här arbetar vi med att förmedla, utveckla och bevara kunskapen om mathantverk. Vi stöttar nya och etablerade företagare bland annat genom kurser, utbildningar, rådgivning och utvecklingsarbete. Eldrimner arbetar tillsammans med berörda myndigheter och andra aktörer för att underlätta för mathantverkare att bedriva sin verksamhet. Hos oss arbetar experter inom mathantverkets olika områden som gärna delar med sig av sin kunskap

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för Sveriges mathantverkare - tillsammans för en hållbar framtid!

Vad vi kan erbjuda

Uppdraget som enhetschef för Eldrimner är unikt i sitt slag. Hos oss får du verka såväl lokalt som nationellt och internationellt. Vi finns i en naturskön och kreativ miljö - med medarbetare och företag som gemensamt vill utveckla det svenska mathantverket. Vårt mål är att lyfta småskaligt mathantverk som en spjutspets inom svensk livsmedelsproduktion. Som ledare för denna verksamhet har du möjlighet att bli en del av den växande framgången för svenskt mathantverk.

Rollen som enhetschef är både spännande och mångfasetterad. Dels innebär den ansvar för det interna arbetet som chef, dels ansvar för de externa kontakterna – men också att vara en del i ledningsgruppen för Länsstyrelsen.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du direkt underställd Länsrådet och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Tillsammans bedriver ni ett strategiskt utvecklingsarbete och följer upp verksamheten utifrån gemensamma mål. Det gör det möjligt för dig att se till att din enhet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv för Länsstyrelsen.

I din chefsroll arbetar du tillsammans med Eldrimners professionella medarbetare. Kontaktytorna är många och varierade. Du finns nära i mötet med mathantverkare och deras olika branscher. Som enhetschef leder och fördelar du arbetet och ansvarar för budget, resultat, arbetsmiljö och personal - som i dagsläget består av cirka 25 medarbetare. Du arbetar också för att säkerställa långsiktig finansiering. Till din hjälp har du en biträdande enhetschef och samordnare som stöttar inom ekonomi, HR och kommunikation.

I den externa delen av rollen företräder du verksamheten och kommunicerar de värden Eldrimner och mathantverk står för. Mathantverket är en naturlig del av länets och landets totalförsvar och väntas få en viktig roll för att minska sårbarheter i vår livsmedelsförsörjning. Du verkar nära myndigheter som Livsmedelsverket och Jordbruksverket, liksom organisationer med fokus på livsmedelsförädling, destinationsutveckling och utbildning. Det är viktigt att du driver Eldrimners verksamhet som nationellt resurscentrum utifrån mathantverksföretagens förutsättningar och behov. Du är verksamhetens ambassadör och arbetar för att skapa och upprätthålla goda relationer med våra målgrupper och uppdragsgivare.

Dina erfarenheter, kunskaper och personlighet

Mathantverk ligger dig varmt om hjärtat och vi söker dig som har ett intresse av och en stark vilja att föra utvecklingen framåt. Du har flerårig ledarerfarenhet med verksamhets- budget- och personalansvar. I grunden har du en relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Då rollen innebär resor är det även ett krav att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har arbetat med projekt i en ledande eller samordnande roll och har erfarenhet av utvecklingsarbete inom livsmedelsbranschen. Du har kunskap om de möjligheter och utmaningar företagare står inför antingen genom att du själv drivit eget företag eller genom att du har arbetat i nära samarbete med företagare. En viktig del av rollen är att säkra finansieringen genom att söka medel vilket gör att även tidigare erfarenheter av detta är meriterande.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är lugn och stabil med en förmåga att fokusera på rätt saker. Som chef har du ett coachande förhållningssätt, du är tydlig, initiativtagande och fattar beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Du är driven och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare.

Relationer är viktigt för dig, du skapar kontakter och underhåller dessa så väl internt som externt. Du är en god kommunikatör som är lyhörd för både medarbetare och de du samarbetar med.

Övrigt

Eldrimners arbete bedrivs över hela landet och resor ingår i tjänsten.

Vid en tillsvidareanställning på Länsstyrelsen kommer du att krigsplaceras vid myndigheten. Beroende på tjänst kan det även ingå tjänstgöring i krisstab och säkerhetsklassning.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Östersund
Län: Jämtlands län
Land: Sverige
Referensnummer:1792-2023

Kontakt

  • Susanna Löfgren, Länsråd, 010-2253300
  • Linda Hägglund, HR specialist, 010-2253647

Facklig företrädare

Ansök om tjänsten här.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB