Verksamhetschef

Eldrimners grundare och verksamhetschef Bodil Cornell går i pension. Nu söker vi hennes efterträdare.

Verksamhetschef Eldrimner

Länsstyrelsen består av sju enheter. En av enheterna är Eldrimner - nationellt resurscentrum för mathantverk. Eldrimner verkar för att utveckla landsbygden genom att stödja och lyfta fram mathantverk. Verksamheten består framförallt av kunskapsförmedling inom mathantverksmässig livsmedelsförädling i form av utbildningar, rådgivning, studieresor och inspirationsträffar. Eldrimner arrangerar SM i Mathantverk och idé- och kunskapsforumet Saerimner. Eldrimner arbetar med berörda myndigheter för att kunna utveckla lagstiftningen och tolkning av den för att underlätta för mathantverkare. Eldrimner har sitt säte i Ås utanför Östersund.

Vi söker nu en ny verksamhetschef som tillsammans med medarbetare och i samråd med branschen ska verka för fortsatt utveckling av verksamheten.

Arbetsbeskrivning
Hos oss får du verka i en kreativ miljö med medarbetare och företag som gemensamt vill utveckla det svenska mathantverket och lyfta det som spjutspetsen inom svensk livsmedelsproduktion.

Rollen som verksamhetschef är mångfasetterad och du arbetar tillsammans med Eldrimners medarbetare mot många aktörer så som mathantverkare i dess olika branscher, myndigheter och organisationer med fokus på matförädling, utbildning med mera. Arbetet sker inom Sverige men även i samarbete med andra europeiska länder.

Du är verksamhetens ambassadör och arbetar för att skapa och upprätthålla goda relationer med våra målgrupper och uppdragsgivare. Du håller dig uppdaterad om trender i omvärlden för att ligga steget före gällande faktorer som påverkar mathantverket. En viktig del i det arbetet är att verka för delaktighet och att få med dig människor.

Som verksamhetschef leder och fördelar du arbetet och ansvarar för budget, resultat, arbetsmiljö och personal som i dagsläget består av cirka 22 medarbetare. Tillsammans med samordnare i verksamheten som stöttar inom ekonomi, HR och kommunikation, säkerställer ni att målen i verksamheten nås. Du ingår även i Länsstyrelsens ledningsgrupp.

Att arbeta för långsiktig finansiering är ett utmanande område som ställer krav på din förmåga att skapa förtroende, företräda verksamheten och kommunicera de värden mathantverk står för och Eldrimners viktiga del i att utveckla mathantverket.

Eldrimners arbete bedrivs över hela landet och resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig ledarerfarenhet med budget- och personalansvar. Ditt ledarskap präglas av öppenhet, prestigelöshet och en stark vilja att föra mathantverket framåt. I din roll är du tydlig, drivande och arbetar för att skapa delaktighet och engagemang hos medarbetare och Eldrimners målgrupper.

Mathantverk ligger dig varmt om hjärtat och vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med mathantverk eller småskalig livsmedelsförädling i någon form. Du har förståelse för Eldrimners verksamhet och uppdrag som nationellt resurscentrum likväl som mathantverksföretagens förutsättningar och behov.

Du behöver ha erfarenhet av ekonomi och budgetarbete och har du arbetat med projekt i en ledande eller samordnande roll är det meriterande. Du har förmågan att hantera föränderliga situationer, vara beslutsför och hitta lösningar och vägar framåt.

Vi ser det som avgörande att du är en god kommunikatör som är lyhörd för både medarbetare och mathantverkarna så att Eldrimner kan erbjuda det stöd och de aktiviteter som ger störst nytta.

Du har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du är drivande som person och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning heltid, provanställning under sex månader kan bli aktuell. Uppdraget som verksamhetschef är tidsbegränsat till förordnandeperioder om tre år, grundanställning som handläggare.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 25 oktober 2020.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Kontaktpersoner

Susanna Löfgren

Länsråd

010-225 33 00

Aksel Ydrén

Facklig företrädare Saco-S

010-225 34 33

Sofia Ågren

Facklig företrädare OFR/S

010-225 32 55


Annonsen hittar du här: https://www.lansstyrelsen.se/jamtland/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

 

 

 

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB