Mathantverksdags-turnén inledd i Jämtland

Årets tema är mathantverk och direktförsäljning

Allt mer medvetna konsumenter har ökat intresset för att handla livsmedel direkt från producenten. Eldrimner arbetar under 2020 med metoder för utvecklad
direktförsäljning, bland annat genom en Sverigeturné där direktförsäljning är temat. Onsdagen den 15 januari är det premiär för turnén på Höglunda Gård i Skanderåsen.

- Att få köpa osten direkt av mejeristen som ystat den, att få fråga bagaren om hur brödet jäst, innan man tar med det hem till skafferiet, att få veta var äpplena till musten växt, var fisken i inläggningen fiskats och varifrån köttet i korven kommer, det ger matinköpen ett mervärde och innebär upplevelser som fäster sig i konsumentens medvetande, säger Bodil Cornell som är verksamhetschef på Eldrimner.

Under Mathantverksdagen berättade Ann Klensmeden från Åsbergets Gårdsmejeri om hur hon arbetar med marknader, Maja Olsson och Gideon Prescott från Majas Skafferi om hur de säljer i ett samarbete med den lokala ICA-butiken. Dessutom berättade Stina Dahlquist om projektet REKO Jämt Här som arbetar med att starta rekoringar i glesbygd och Kenny von Walden om hur de arbetar med köttförsäjning i Gårdssällskapet. 

Anteckningar från Mathantverksdagen i Jämtland finns att läsa här. (Pdf)

Här hittar du de hittills inplanerade Mathantverksdagarna. Eldrimner planerar att besöka alla län under 2020.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB