Nordiska Mästerskapen skjuts upp till 2021

På grund av situationen med Corona-viruset och sjukdomen covid-19 har Eldrimner och Slow Food Nordic beslutat att skjuta fram Nordiska Mästerskapen i Mathantverk och Terra Madre Nordic för att kunna genomföra arrangemangen med full kraft. Det blir istället ett SM i Mathantverk senare i höst under förutsättning att restriktionerna hävs.

Det rådande läget är mycket prövande för hela samhället och många mathantverkare drabbas hårt. För att ge mathantverkare i Sverige möjlighet att tävla i år trots att Nordiska Mästerskapen skjuts på framtiden ställer Eldrimner nu om till att planera för ett Svenskt Mästerskap i Mathantverk som ska äga rum under hösten under förutsättning att restriktionerna hävs.

- I dessa utmanande tider är det viktigare än någonsin att fortsätta arbetet med att göra mathantverket känt. Vi vill erbjuda mathantverkarna något att se fram emot och producera för och vi hoppas att tävlingen kan ge energi och inspiration. Vi arbetar nu för att kunna meddela plats och datum för Svenska Mästerskapen i Mathantverk, säger tävlingsledare Aleksandra Ahlgren.

Information kring plats och datum för Nordiska Mästerskapen och Terra Madre 2021 meddelas även det så snart som möjligt.

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB