Rekopartner förenklar administrationen

Verktyget underlättar rekoringsförsäljning.

Många mathantverkare och lokala matproducenter har hittat en ny kundkrets genom de lokala rekoringarna, där konsumenter och producenter möts genom annonsering på huvudsakligen Facebook. För många har dock administrationen varit en börda, men det kan Rekopartner som startades av en gymnasieelev i Götene råda bot på

Sommaren 2018 fick gymnasieeleven Albin Falsen Lindqvist i Götene i Västra Götaland starta företaget Rekopartner genom satsningen Sommarlovsentreprenör. Hans hemkommun Götene var en av kommunerna som erbjöd elever att under sommaren utveckla sina idéer till företag. Syftet med Albins idé var att minska det administrativa arbetet för dem som säljer sina varor i rekoringar.

- Programmet hade jag utvecklat under en längre tid, men så fick jag utveckla idén som sommarlovsentreprenör. Efter den sommaren har jag fortsatt jobba med det på hobbynivå, berättar Albin Falsen Lindqvist.

Verktyget Rekopartner läser automatiskt av Facebooks kommentarsfältet där kunderna gjort sina beställningar. Producenten behöver då inte göra det för hand och får också färdiga kvitton samt en summerad beställningslista. Producenten kan också välja att få en färdig QR-kod på varje kvitto och slipper alltså även skriva kvitton för hand.
- Om producenterna använder detta system kan de spendera tid på det som verkligen räknas - att skapa fantastisk närproducerad mat, säger Albin.

Det har verkligen fungerat för Per Wackt från Tröjebo gård som bland annat säljer ägg från sitt hönseri i rekoringar i trakten kring Vaggeryd.
- När jag började använda Rekopartner betydde det att jag sparade 10 timmar i veckan i administration, säger Per Wackt och som önskar att fler använde sig av denna tjänst.

Hittills är det ganska få som använder sig av verktyget, men det har inte heller marknadsförts.
- Mitt mål är att det ska kunna användas av alla som säljer varor i rekoringar säger Albin Falsen Lindqvist.

Mer information om Rekopartner och en instruktionsfilm finns på Rekopartners Facebook-sida.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB