Eldrimner samarbetar med Destination Småland

Digital föreläsningsserie ersätter i år den stora matmässan MAT i Växjö.

Destination Småland jobbar i höst med en föreläsningsserie som finns tillgänglig via webben till 31 december. Eldrimner samarbetar om två av föreläsningarna.

Den 15 september handlar avsnittet Hur blir man mathantverkare?  Om olika vägar att samla kunskap och att utvecklas som mathantverkare.  Bagaren Elisabeth Erikson visar sitt företag och berättar om hennes första år som mathantverkare i Tranemo, strax väster om Hestra, Småland. 

Den 17 november bidrar Eldrimner med avsnittet Att förädla gårdens mjölk. Eldrimners personal och en mathantverkare berättar om olika produkter som man brukar göra i ett gårdsmejeri.

Den digitala kunskapsbuffén är ett sätt att ersätta den stora matmässan MAT som brukar hållas årligen i Växjö. Istället för de planerade seminarierna på mässan som brukade vända sig till besökare, passar man i år på att göra en kunskapsbuffé på nätet som vänder sig till delvis annan målgrupp.  Varje tisdag mellan 1 september och 1 december 2020 släpps en ny föreläsning.
– Vi ville göra något för de som brukar vara med på MAT-mässan som utställare det vill säga mathantverkare, primärproducenter och turistföretagare. Vi är flera aktörer som gått samman för att ordna med den här kunskapsbuffén. Tack vare den digitala plattformen kan vi nå ut till producenter i hela landet, även om vi har våra regionala producenter i fokus, säger Karin Malm, koordinator på Destination Småland.

Föreläsningarna är gratis och produktionen finansieras av några olika regionala projekt i Kronobergs län. Man anmäler sig via en länk och får sedan meddelande varje gång en ny föreläsning släpps: http://www.matsmaland.se/nyheter/anmalan-till-mat-kunskapsbuffe-ar-nu-oppen/

Kronobergs län är ett av Eldrimners Fokuslän under 2020. 

Anna Berglund
anna@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB