Stort intresse för digitala SM i Mathantverk

SM i Mathantverk avgörs i år i Eldrimners lokaler i Ås och trots pandemin har intresset för att anmäla sina produkter varit stort.

För att kunna genomföra årets SM i Mathantverk, trots pågående pandemi, har Eldrimner i år ändrat upplägget för att kunna genomföra tävlingen på ett säkert sätt och därför blir det i år ett digitalt evenemang. Intresset har varit oväntat stort. Sammanlagt tävlar 460 produkter från 170 företag.  

– Jag är glad över att så många mathantverksföretagare valt att anmäla sina produkter till tävlingen, trots att den genomförs digitalt. Tävlingen är viktig för att öka kännedomen om mathantverket och företagen är det en möjlighet att utveckla sina produkter och öka sin försäljning, säger tävlingsledaren Aleksandra Ahlgren.

Produkter från företag över hela Sverige är anmälda. Flest anmälda företag kommer från Västra Götaland, Skåne, Jämtland och Gävleborg.
– Alla dessa län är sådana där mathantverket är starkt, men jag är väldigt glad att över att företag från alla landets län har valt att vara med i årets tävling, trots att den är digital och att den nätverkande delen uteblir i år, säger Aleksandra Ahlgren.

SM i Mathantverk har anordnats av Eldrimner sedan 1996 och tävlingsprodukterna bedöms även i år av en jury bestående av både experter och lekmän från olika delar av landet och från olika yrkesgrupper. I år sprids juryns bedömningar ut över tre dagar och genomförs i Eldrimners lokaler i Ås strax utanför Östersund den 13 - 15 oktober. Fredag 16 oktober sänds prisceremonin digitalt. Därefter genomförs branschvisa bedömningswebbinarier där alla tävlingsdeltagare kan få återkoppling kring sina produkter och ställa frågor till juryns experter. 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB