Nitton nya mathantverkare utbildade

2020 års coronaanpassade utbildning avslutad.

Den 13 november avslutades utbildningen Starta eget mathantverksföretag för 2020. Gruppen bestod av 19 deltagare fördelat på nio bagare, fem gårdsslakt och charkuteri, 4 gårdsmejerister samt 2 deltagare inom bär,-frukt- och grönsaksförädling.

Det har blivit en del anpassningar av schema för fika och luncher när de haft kurser på Eldrimner, vi har bytt studieresan till Mathantverkare berättar via Skype samt redovisat affärsplanerna i Skype-möte.  Den största Corona-förändringen blev det för bagarna som inte kunde resa till Eldrimner under vecka 46 utan hade egen bakning hemifrån med handledning på distans.
- Det känns fint att vi kunde genomföra utbildningen trots Corona-tider och att vi nu har 19 nya mathantverkare på gång med sina verksamheter runt om i Sverige. Det faktum att halva utbildningen redan ligger som distansutbildning underlättade när vi skulle göra ytterligare anpassningar, säger Anna Berglund, utbildningssansvarig på Eldrimner.

Deltagarna representerar 14 län i Sverige, där Smålandslänen hade ovanligt god representation i år. Från Jönköpings och Kronobergs län hade vi en deltagare per län och från Kalmar län, två stycken deltagare.

Utbildningen ges hösten 2021 nästa gång, med undantag för branschen bageri som troligen får förskjuten start till början av 2022.

Anna Berglund
anna@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB