Eldrimner utvecklar konditorikompetensen

Eldrimner har beviljats medel från Jordbruksverkets landsbygdsprogram för att de kommande två åren genomföra ett samarbetsprojekt för kompetensutveckling inom konditori.

Projektets syfte är att arbeta med produktutveckling av traditionella konditoriprodukter för att öka kunskapen om ingredienser och metoder för rationell hantverksmässig produktion. De samarbetspartners som, tillsammans med Eldrimner, ingår i projektet är Annas Hembageri, Chokladnomad, Järvsö Gårdsbageri och Minas Chokladstudio. 
Projektets aktiviteter består av praktiska workshoppar där metoder för tillverkning av hantverksmässiga konditorivaror arbetas fram och råvaror testas.
På grund av den pågående pandemin har projektet fått en något försenad start, men de olika utvecklingsområden som projektet kommer att innefatta har identifierats på ett inledande möte. Kunskapen från workshopparna ska mynna ut i två kurser där fler deltagare får möjlighet att ta del av kompetensutveckling. Inom ramen för projektet ska det även tas fram ett recepthäfte, som kommer att kunna användas i Eldrimners kursverksamhet och även spridas till mathantverkare. 
Från Eldrimner är det Catrin Heikefelt och Arvid Lorentzon, branschansvariga för bär-, frukt- och grönsaksförädling respektive bageri, som kommer arbeta med projektet inom hantverkskonditori.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB