Eldrimner rekryterar utbildningsledare

Vi söker nu en utbildningsledare som tillsammans med medarbetare och i samråd med branschen ska verka för fortsatt utveckling av verksamheten och mathantverksbranschen.

Utbildningsledare

Tillsammans för en hållbar framtid!

Länsstyrelsens cirka 250 medarbetare arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare.

Länsstyrelsen består av sju enheter. En av enheterna är Eldrimner - nationellt resurscentrum för mathantverk. Eldrimner verkar för att utveckla landsbygden genom att stödja och lyfta fram mathantverk. Verksamheten består framförallt av kunskapsförmedling inom mathantverksmässig livsmedelsförädling i form av utbildningar, rådgivning, studieresor och inspirationsträffar. Eldrimner arrangerar SM i Mathantverk och idé- och kunskapsforumet Saerimner. Eldrimner arbetar med berörda myndigheter för att kunna utveckla lagstiftningen och tolkning av den för att underlätta för mathantverkare. Eldrimner har sitt säte i Ås utanför Östersund.

Vi söker nu en utbildningsledare som tillsammans med medarbetare och i samråd med branschen ska verka för fortsatt utveckling av verksamheten och mathantverksbranschen.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en tjänst med ambitiösa och engagerade medarbetare där du arbetar tätt med utbildande lärare och administrativa stödfunktioner. Du ingår i Eldrimners samordningsgrupp som består av Verksamhetsledare och samordnare för administration och kommunikation och arbetar med såväl strategiska som operativa uppgifter.

I rollen som utbildningsledare har du flera viktiga funktioner i Eldrimners verksamhet. Du leder arbetet med vår ettåriga Yh-utbildning inom mathantverk och samordnar gemensamma frågor för utbildningsverksamheten med korta kurser och Starta eget-utbildningen för att effektivisera och bibehålla hög kvalitet. Då vi har flera parallella utbildningsdelar är en väsentlig del i ditt arbete att koordinera dessa för att få ett smidigt upplägg och samverkansfördelar.

Ungefär 50 % av tjänsten innebär arbete med Yh-utbildningen och 50 % avser arbete med vår övriga utbildningsverksamhet.  

Eldrimner erbjuder kurser och utbildning inom branscherna bageri, mejeri, charkuteri, bär, frukt- och grönsaksförädling samt fiskförädling och varje bransch har branschansvariga medarbetare. Du stöttar våra branschansvariga genom övergripande planering och utvärdering, hjälper till att prioritera, håller i möten och säkerställer att det vi erbjuder är det mathantverksföretagen efterfrågar.  

Inom Yh-utbildningen vägleder du de studerande mot uppsatta mål, informerar och håller avstämningar löpande under utbildningsåret. Du är en god kommunikatör då arbetet innebär många kontakter med parter som Yh-utbildningens uppdragsgivare; Torsta AB, Myndigheten för Yrkeshögskola, styrgrupp och studerande, företag, konsulter och medarbetare vid Eldrimner. En stor del av arbetet utgörs av planering och hantering av kurser och praktikplatser. Andra uppgifter är schemaläggning, lärarmöten och handläggning av ansökningar.

Registrering av olika moment i Yh-utbildningen sker digitalt och till din hjälp har du administrativt stöd för bland annat redovisning och uppföljning. Beroende av din profil kan arbetet till viss del innehålla egen undervisning. Det är därför viktigt att du trivs både med att undervisa och att ordna praktiska arrangemang som exempelvis studiebesök.

I övrigt är du tillsammans med alla våra medarbetare delaktig i utveckling av verksamheten och de aktiviteter som Eldrimner arrangerar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- för tjänsten relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- pedagogisk erfarenhet och intresse för pedagogik.
- arbetat i en koordinerande roll eller projektledarroll.
- ett strukturerat arbetssätt och god förmåga att kommunicera.
- god datorvana, erfarenhet av att arbeta med digitala system och kan uttrycka dig väl på svenska.

Meriterande är:
- erfarenhet av mathantverk.
- erfarenhet av att organisera utbildning.
- erfarenhet av schemaläggning.
- erfarenhet av Moodle eller andra utbildningsplattformar.

Vi förutsätter att du har intresse för utbildning och hantverksmässig förädling. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Anställningen kräver att du kan planera ditt arbete såväl självständigt som i samarbete med övriga medarbetare. 

Du trivs med att ta ett stort eget ansvar för genomförande av ditt arbete samt har ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att kommunicera och samarbeta väl med andra.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid. Sex månaders provanställning kan bli aktuell.
Tillträde: 2021-08-02

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 25 april 2021.

Ansökan görs via rekryteringssystemet ReachMee. LÄNK till annons och ansökan. 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Länsstyrelsen är regeringens representant på regional nivå och har som uppdrag att utveckla länet, att verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet och att vara förvaltningsmyndighet.

Respekt, professionalitet och öppenhet är vägledande i vårt arbete och vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten, bland annat värdesätter vi kunskaper i sydsamiska.

Läs mer: http://www.lansstyrelsen.se/jamtland
Ref 112-2340-2021


För information om hur vi behandlar dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Kontaktpersoner

Bodil Cornell
Verksamhetsledare
010-225 32 72

Madeliene Larsen Ivansson
Administrativ samordnare
010-225 33 78

Sofia Ågren
Fackligföreträdare OFR/S
010-225 32 55

Aksel Ydrén
Facklig företrädare Saco-S
010-225 34 33

 

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB