Eldrimners fäbodprojekt avslutat

Eldrimners projekt för att arbeta med utveckling av traditionell fäbodproduktion är nu avslutat. Projektet har bedrivits med medel beviljade från Jordbruksverket under tiden våren 2019 till våren 2021.

Projektets slutrapport är nu skickad till Jordbruksverket och finns att läsa via denna länk.Där finns även informationsfilmen Fäbodbruk – en hållbar matproduktion som visar upp dagens fäbodföretagande och lyfter både möjligheter och svårigheter.
– Sprid gärna filmen brett, till era riksdagspolitiker, lokalpolitiker, tjänstemän och kvinnor ni är i kontakt med och naturligtvis till alla vänner och kunder, ber Birgitta Sundin, som arbetar som branschansvarig för mejeri på Eldrimner och som har varit projektledare för fäbodprojektet.

Två nya skrifter finns också publicerade på projektets sida. Fäbodprodukternas mervärden sammanställer framförallt norska studier över vad fäbodmiljön och dess terroir bidrar med, framförallt näringsmässigt. Ystningstekniker på fäbod är en rapport över olika ystningstekniker som begagnas på fäbodar i de olika regionerna. Den ska förhoppningsvis ge både inspiration och tips.
– Sommarens kurser i Fäbodförbundets regi blev snabbt fullbokade och har redan digra reservlistor, vilket är jätteroligt, men det går fortfarande anmäla sig som reserv, säger Birgitta.
Kontaktuppgifter för kursanmälan finns på eldrimner.com/utbildning.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB