Kålrotsakademin inventerar livsmedel

Hjälp till genom att rapportera från din lokala butik.

Nu upprepar Kålrotsakademin förra årets inventering av livsmedelsprodukter med kulturhistorisk förankring i svenska livsmedelsbutiker med den här uppmaningen: "Grunden för vår kulinariska mångfald är vår biologiska mångfald. Så genom att intressera sig för maten kan vi också bidra till bevarandet av den biologiska mångfald som vi faktiskt är beroende av. Nu kan du dra ditt strå till stacken högst konkret."

Kulturmatkassen är ett initiativ från Kålrotsakademien och jobbar under devisen Kultur, Smak och Ursprung. 

"Vi genomför en inventering av livsmedelsbutikernas utbud av kulturhistoriskt profilerade produkter och problematiserar sedan globaliseringens verkningar med avstamp i undersökningen. För att lyckas behöver vi hjälp av organisationer och enskilda – ja, av just Dig! Det är enkelt att vara med: Du laddar ned en app till din telefon eller padda och undersöker vad som finns och inte finns i din lokala butik genom att klicka JA/NEJ – och du får självklart mer än gärna inventera mer än en butik. Vi lovar dig en spännande upptäcktsfärd i din egen butik – en resa du med säkerhet annars skulle ha missat, men som med säkerhet kommer att ge dina nya aha-upplevelser."

Urvalet till Kulturmatkassen har skett utifrån tre grupper: EUs skyddade beteckningar för livsmedel. Slow Foods Presidiaprodukter och produkter som har koppling till några framträdande matakademier i Sverige.

Mer om upplägg, vilka produkter som ingår i Kulturmatkassen och hur inventeringen går till finner du på projektets hemsida www.kulturmatkassen.se

Hans Naess, hans.naess@agroax.se
Martin Ragnar, martin@sockerslottet.se

kålrotsakademien.se

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB