Vasslesorbet från Ostmakeriet vann Ät!Stockholm

"Fler borde göra sorbet av vasslen, säger Ostmakeriets Anna Kälvebrand."

Ostmakeriet på Rindö stod som vinnare i Ät!Stockholm 2021. Den vinnande produkten är Ostmakeriets Vasslesorbet, gjord på biprodukten från företagets osttillverkning. 
– Vår vasslesorbet är ju otroligt god, det hade nog stor betydelse, och ​att vi använder en restprodukt som finns på alla mejerier i enorma kvantiteter, tror Anna Kälvebrand och Elin Lindqvist, som är de två lyckliga vinnarna från Ostmakeriet på Rindö.

Huvudråvaror: Vassle, socker, vatten, citronsaft, guarnkärnmjöl.

Juryns motivering: ”Här får en underutnyttjad råvara nytt liv och ett älskat livsmedel en rejäl uppfräschning. Med goda samarbeten och nyskapande gastronomi visar producenterna vägen mot framtidens mat. Ett recept för andra att skapa sina varianter av och med potential att slå stort. En läskande innovation med härlig textur som ger mersmak!”

Ät!Stockholm är en matinnovationstävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Målgrupp för tävlingen är små och medelstora livsmedelsföretag som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust. 

Foto: Marcus Crépin.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB