Sofia gläds över alla grytor som bytts

Satsning gav ökad inblick i mathantverket.

Eldrimner har under den senaste tiden uppmärksammat landets mathantverkare i sociala medier, genom satsningen Byta gryta. Varje vecka har en mathantverkare gästat Eldrimners Instagramkonto och där bjudit på bilder från sin vardag, idéer och funderingar. Syftet är att inspirera andra och att öka uppmärksamheten för mathantverket.

Eldrimners kommunikatör och sociala medier-strateg Sofia Klasson har varit den som jobbat med satsningen och hon tycker att den är så lyckad att den kommer att fortsätta.
– Det har gett oss, och förhoppningsvis även våra följare, en inblick i mathantverkarnas vardag, inspiration runt om i landet ett sätt att synliggöra det arbete som görs, särskilt under en pandemi då vi inte kunnat ses på samma sätt, säger Sofia Klasson.

Den som vill se tidigare gäster eller har nytta av Instagram-guider hittar du det på Eldrimners Instagramprofil @eldrimnermathantverk och klickar på den lilla ikonen som ser ut som en liten broschyr.

En av dem som gästat kontot är Marie Baudin från Tavelsjö gårdsmusteri.
– Det var kul att byta gryta och gästa Eldrimners konto! Det är ju en möjlighet att presentera företaget och ge följarna en inblick i hur min arbetsdag kan se ut. Jag är ju själv nyfiken på hur andra småföretagare i mathantverksbranschen har det så jag har hängt med flera tillfällen då mathantverkare gästat, säger hon.

Fram till utgången av 2021 har 32 olika personer med mathantverksrelaterade konton på Instagram gästat Eldrimners konto. Satsningen fortsätter under 2022. Vet du någon som skulle passa att gästa eller vill du själv vara gäst? Hör av dig till sofiak@eldrimner.com eller till Eldrimner via Instagram eller Facebook.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB