Kvarnar hittar kunder på nätet

Den senaste tiden har både Warbro Kvarn och Limabacka Kvarn valt att starta webbutiker där de säljer sitt eget mjöl och intresset från kunderna har varit stort.

I Warbros webbutik kan man köpa flera olika sorters mjöl, hela kärnor samt gryn och flingor.
– Under pandemin märkte vi att folk började baka hemma på ett helt annat sätt men samtidigt hade de allt svårare att få tag på mjöl, eftersom flera av våra återförsäljare gick omkull. Kunderna ville inte heller resa till gårdsbutiken, utan en webbutik blev den perfekta lösningen för oss, säger Maud Brinckmann på Warbro Kvarn.
Tidigare sålde Warbro Kvarn huvudsakligen till företag; till grossister, bagerier och butiker, men nu har många privatpersoner istället hittat till webbutiken och får sitt mjöl hemskickat via DHL.
Limabacka säljer också mjöl, gryn och flingor men även kaffe och små kvarnar för den som vill mala sitt mjöl hemma. På båda kvarnarnas webbsidor har man med jämna mellanrum kunnat läsa att leveranstiderna är lite längre än vanligt på grund av det stora intresset. Limabacka Kvarn skickar sitt mjöl med hjälp av PostNord. De hade startat sin webbutik redan innan pandemin, men det var i samband med den som försäljningen tog fart.
– Det var en hel del som ringde och frågade var de kunde köpa vårt mjöl, så det är roligt att kunna erbjuda privatpersoner den här servicen och att kunna leverera över hela landet, säger Magnus Källberg, på Limabacka Kvarn.
Kunderna är huvudsakligen privatpersoner, men det är även en del små företag som börjat beställa mjöl via webbutiken.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB