Ambassadör startar unikt magasin

Eldrimners ambassadör och kursledare Jens Linder, som är både kock och skribent, är en av initiativtagarna till det nya svenska magasinet Gastronaut, som riktar sig till mat- och dryckesintresserade och som ska komma ut med fyra nummer per år.

Gastronaut beskrivs som ett bookazine för den vetgirige som brinner extra för mat och dryck och vill göra smakliga upptäcktsfärder i tid, rum och tanke.
– Vi ger oss ut i ett universum där mycket finns att upptäcka. Gastronaut kommer att vara både oväntad och tillgänglig, seriös och rolig, passionerad och klyftig. Vi kommer att smaka på korv på Gotland, berätta om frukost i Seoul, Amerikas första ananaspaj, naturviner i Tblisi och barbecue i Årsta. Vi tipsar också om hur man tar hand om äppelskörden, röker sitt eget bacon, wokar tofu och om vilken öl som passar bäst till chiliburgare, förklarar Jens Linder.

Bakom Gastronaut står, förutom Jens Linder, Tove Oskarsson Henckel, som är mångårig redaktör på Gourmet samt formgivaren Jonas Larsson.
– I Gastronaut du kan läsa längre porträtt av råvaruproducenter, mathantverkare, vinmakare, kockar och restauratörer. Här möter du mat och dryck på många olika vis. Vi berättar om trender, historia, forskning, nyheter och personliga upplevelser. Vi tar upp prylar, kryddor, nya prylar och råvaror.

Det blir även recensioner av allt från gourmetkrogar till burgarhak och dessutom kommer det att finnas gott om recept.
– De är både lätta och svårare, men alltid spännande. Vi ser förstås drycken som en del av måltidsupplevelsen, så alla recept har en egen dryckesrekommendation, säger Jens.

En stor del av varje nummer upptas av ett tema. Det första magasinet, som kom ut i januari, fokuserade extra på doftsinnet.
– Det har ofta förbisetts. Kanske för att det är svårmätbart. Kanske för att intrycken är så många och så rika att det är svårt att sortera dem. Eller möjligen för att de förflyktigas så lätt. I första numret tar vi läsarna med på en upptäcktsfärd där vi upptäcker aromernas fantastiska värld, säger Jens.

Läs mer om Gastronaut: https://www.gastronautmag.se/

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB