Ny chans att utbilda sig till mathantverkare

I höst finns en ny möjlighet att utbilda sig till mathantverkare på den ettåriga yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk.

Den ettåriga yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk riktar sig till den som vill jobba professionellt med mathantverk antingen som anställd eller som egen företagare. De studerande väljer en av de fyra inriktningarna: mejeri, charkuteri, bageri eller bär-, frukt- och grönsaksförädling. Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN och anordnas i samarbete mellan Eldrimner och Torsta AB.

Utbildningen består till hälften av lärande i arbetslivet, alltså praktik hos någon av landets – eller världens – kunniga mathantverkare, och till hälften av undervisning i Eldrimners lokaler i Ås i Jämtland. Yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk ger fördjupad kunskap om tillverkningsprocesser och teoretiska ämnen som livsmedelssäkerhet, ekonomi och marknadsföring; allt ur ett mathantverksperspektiv.

Lärare på utbildningen är huvudsakligen Eldrimners branschansvariga, med gedigen erfarenhet och kunskap från respektive bransch. De studerande möter också kunniga gästlärare under utbildningen.

Fram till den 15 maj går det att söka den ettåriga yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk.

Mer information, kontaktuppgifter och ansökningsformulär finns via den här länken.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB